• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Najbolja kad je najvažnije

Autor mondo.rs

Jelena Janković zadovoljna igrom u Melburnu poručuje da nema velika očekivanja u Australijan Openu, ali da će se potruditi da pruži maksimum na terenu

Jelena Janković stigla je u Melburn kao 54. igračica sveta, bez mnogo očekivanja, ali je u prva dva kola pokazala da bi ove sezone na Australijan Openu mogla da dogura dalje nego prethodnih sezona.

Posle trijumfa nad Laurom Sigmund na startu, savladala je i drugu Nemicu, Juliju Gerges, i to u dva seta - 6:3, 6:4.

Bivša "broj jedan" bila je zadovoljna kako je odigrala taj meč protiv 57. sa WTA liste.

"Igrala sam mnogo bolje nego na prvom meču na turniru. Nije bilo lako, jer ona igra dobro, udara veoma jako lopticu, i ovo je velika pobeda za mene. Ono što je najvažnije je da sam u ključnim trenucima bila fokusirana, da sam pronalazila prava rešenja kao što veliki igrači rade", rekla je Janković.

Ona je mnogo više "radila" na terenu od rivalke, više je i trčala i borila se, ali sve se to isplatilo.

Džej Džej imala je samo devet vinera na meču, njena protivnica čak 33, ali je srpska teniserka napravila mnogo manje grešaka od Nemice. Jelena je imala samo 15, a Gerges 44.

"Svako može da pogodi dobru loptu na treningu, ali je ključno odigrati pravi poen u pravom trenutku na meču, kada je najbitnije. Tada je najvažnije biti siguran u sebe i odigrati kako treba", poručila je srpska teniserka, koja je istakla i da se vraća u pravu formu.

Jelena će u trećoj rundi takmičenja za rivalku imati iskusnu Svetlanu Kuznjecovu, sa kojom se sastajala 14 puta karijeri i ostvarila osam pobeda.

Zna da će imati težak zadatak, ali veruje da može da napravi dobar rezultat na Australijan Openu.

"Bila sam prva na WTA listi, godinama u top 10 na svetu, ostvarila sam više od 600 pobeda u karijeri... ali ne mogu da da kažem da imam velika očekivanja. Prošle godine imala sam mnogo problema sa povredama, ali igram sve bolje, vraćam se. Imam iskustvo, igram dobro, moram da verujem u sebe, i nadam se i potrebnoj sreći. Ja i dalje imam želju, protiv Kuznjecove sam odigrala mnogo mečeva u karijeri, znam kako igra, ali je bitno i u kakvom ću stanju izaći na teren protiv nje. Trudiću se da ostanem pozitivna, da na terenu odigram najbolje, da budem agresivna i fokisirana. Nadam se da mogu da se vratim. Videćemo", poručila je Janković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC