• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Ćuk: Spasimo Partizan!

Autor mondo.rs

Još jedan apel istaknutog srpskog vaterpoliste za pomoć jednom od najvećih evropskih klubova.

 Miloš Ćuk: Spasimo Partizan! Izvor: MN Press/arhiva
Izvor: MN Press/arhiva



Andrija Prlainović je koji tren posle najvećeg uspeha srpskog reprezentativnog vaterpola, osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, skrenuo pažnju na to da medalje srpskih sportista nisu plod sistema, već isključivo talenta.

Prlainović je želeo da kaže da bi odgovorni trebalo da obrate pažnju na sistemsko finansiranje u vaterpolu i drugim sportovima, jer bi u budućnosti moglo da se dogodi da nam baza bude "tanka", što bi opet dovelo do dugogodišnjeg "posta" na međunarodnim takmičenjima.

Nije prošlo mnogo, tek pet, šest meseci od Olimpijskih igara, a ponovo svo svedoci da se u klupskom vaterpolu nije mnogo promenilo nabolje. Štaviše!

Jedan od najtrofejnijih evropskih klubova, Vaterpolo klub Partizan, grca, igra sa najmlađim timom u svojoj istoriji, a zbog nedostatka mazuta čak se ni bazen ba Banjici više ne greje! Zbog svega toga tim je bio prinuđen da "pobegne" u Mađarsku (na poziv Ferencvaroša), a pod znakom pitanja je bila i utakmica protiv dubrovačkog Juga u Ligi šampiona.

Mnogi reprezentativci, bivši igrači Partizana, više puta su do sada apelovali na to da je Partizanu potrebna pomoć. Pridružio im se Miloš Ćuk, momak koji je sa Partizanom osvojio titulu evropskog prvaka u Rimu 2011. godine.

Miloš Ćuk (u sredini), između Stefana Mitrovića i Stefana Živojinovića
Izvor: MN Press/arhiva



Njegov apel preneo je sajt volimpartizan.net:

"Samo nekoliko meseci od istorijskog uspeha naše reprezetacije doživeli smo i to da naš najtrofejniji i klub koji je dao 12 sadašnjih reprezentativaca ne odigra utakmicu na svom bazenu zbog hladne vode. Uoči meča nije se mnogo pričalo o starom rivalu Jugu i velikoj utakmici za ovaj mladi tim Partizana već o nedostatku mazuta, traženju drugih bazena u kojima je voda malo toplija pa čak i o tome da se utakmica možda i ne odigra. 

Problemi kao što su katastrofalni uslovi za rad i dugovanja prema igračima više se skoro ni ne pominju. Sve se svelo na to da naš jedini predstavnik u Ligi šampiona i sedmostruki osvajač iste razmišlja o mazutu i pukom preživljavanju.

Tužno je i to da Partizan više ne može da zadrži ni svoje igrače koji već sa 18, 19 godina odlaze iz kluba u potrazi za boljim uslovima. Na pravom smo putu da se i Partizan svede na amaterski nivo kao što su to već uradili svi drugi srpski klubovi i samim tim ugasimo naš najtrofejniji sport.

Apelujem na sve koji bi trebalo da se bave ovim problemima da bez jakog i stabilnog Partizana uskoro neće biti ni jake reprezentacije a samim tim ni medalja koje su ovom narodu jedina radost".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC