• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK U MELBURNU: Ispao Marej!

Autor mondo.rs

Prvi reket sveta Endi Marej neočekivano je poražen u četvrtoj rundi takmičenja. "Skalp" mu je uzeo Miša Zverev

Da li će Endi Marej ikada osvojiti titulu na Australijan Openu? Ove godine sigurno neće!

Endi Marej je posle senzacionalne eliminacije Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan Opena imao gotovo otvoren put ka osvajanju prve titule na prvom grend slemu sezone, ali se neočekivano "sapleo".

Najboljeg tenisera sveta savladao je Miša Zverev iz Nemačke, 50. igrač sa ATP liste, u četiri seta, posle tri i po sata igre - 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Mareju, koji je izgubio pet finala u Melburnu, to je najranija eliminacija na Aus Openu od 2009, i poraz od najslabije rangiranog igrača na grend slem turnirima još od 2006. godine.

Marej
Izvor: YouTube

Podatak koji možda i najbolje govori koliki je uspeh napravio Zverev je to što je pre 22 meseca na ATP listi zauzimao 1.067 mesto, a sada je srušio najboljeg igrača sveta i prvi put u karijeri stigao do četvrtfinala na nekom grend slemu.

Zverevu je to prvi trijumf protiv Mareja, budući da su prethodno igrali samo još na turniru u Minhenu, 2015. godine kada je Škot slavio sa ubedljivih 6:2, 6:2.

Stručnjaci kažu da Marej nije potrebnu energiju, za razliku od Zvereva koji je u meč ušao sa motivom "nemam šta da izgubim" i iskoristio maksimalno svaku priliku na meču, a statistika pokazuje da je Britanac imao više vinera (71 naspram 52 rivala), malo više neiznuđenih greški (28-26), da je iskoristio pet od 13 brejk šansi, a Zverev 8 od 17, da je najbolji igrač sveta imao tri asa više od Nemca (10-7), ali i mnogo više duplih grešaka (6-2).

Marej će imati sada dosta vremena za analizu, dok će Zverev u četvrtfinalu odmeriti snage sa pobednikom meča Rodžer Federer - Kei Nišikori.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC