• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer preživeo

Autor mondo.rs

Rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja pobedio Nišikorija u pet setova. U četvrtfinale Aus Opena prošli i Vavrinka i Conga

Rodžer Federer potvrdio je da i dalje igra odličan tenis, uprkos tome što je morao da napravi šestomesečnu pauzu zbog povreda. Četvorostruki osvajač Aus Opena izborio je plasman u četvrtfinale posle žestoke bitke protiv žilavog Keija Nišikorija - 6:7 (7:4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Švajcarac je posle posle tri sata i 24 minuta igre izborio 13. put u poslednjih 14 godina plasman u četvrtfinale u Melburnu, a ukupno 49. put stigao je među osam najboljih na grend slemovima.

Federer
Izvor: YouTube

Iako Federeru nije dobro krenulo, uspeo je da pronađe način da preokrene rezultat u svoju korist, a onda je u odlučujućem petom setu i konačno "slomio" protivnika, koji je tražio i medicinski tajm-aut zbog problema sa leđima.

"Kei je ostavio srce na terenu. Mislim da je to stvarno bio odličan meč i drago mi je što sam učestvovao u njemu. Nišikori vam daje neke nove poglede na igru, on nije tako dobar server, ali igra odlično sa osnovne linije i brz je, i uspeo sam nekako na kraju da mu odgovorim na takvu igru", rekao je Federer, koji će se u četvrtfinalu sastati sa 50. teniserom sveta Mišom Zverevim, koji senzacionalno eliminisao prvog na ATP listi, Britanca Endija Mareja.

"To je bio zaista neverovatan meč, kao i onaj u kojem je Denis Istomin uspeo da nadigra Novaka Đokovića. Drago mi je zbog Miše, jer je mnogo napredovao u poslednje vreme. On je išao da pobedi i uspeo je u tome. Sa druge strane, to je težak poraz za Endija, ali ih je imao i prethodnih godina i siguran sam da će se vratiti i ovog puta", naveo je Federer.

Plasman u četvrtfinale ostvarili su i njegov zemljak Sten Vavrinka, kao i Žo Vilfred Conga.

Vavrinka je pobedio 89. igrača sveta, Italijana Andreasa Sepija, u tri veoma teška i neizvesna seta, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).

Njegov rival biće 12. sa ATP liste Žo Vilfred Conga. Francuz je eliminisao Britanca Danijela Evansa rezultatom 6:7, 6:2, 6:4, 6:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC