• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović srušio Hrvatsku, Slovenci uzeli bronzu!

Autor mondo.ba

Reprezentacija Slovenije pod vođstvom Veselina Vujovića osvojila bronzanu medalju pobjedom 31:30 nad Hrvatskom u meču za treće mjesto na SP u Francuskoj.

Poslije dramatične završnice i velikog preokreta Slovenija je u meču za bronzu savladala Hrvatsku 31:30 i ostavila ju bez medalje.

Tu bronzu upravo su Hrvati uzeli Slovencima prije četiri godine na SP u Španiji pobjedom 31:26, ali je osveta stigla u Francuskoj u subotu uveče u pariskom Bersiju.

SLOVENIJA - HRVATSKA 31:30 (13:18)  

„Zmajčeke“ je u međuvremenu od te 2013 preuzeo Veselin Vujović, odveo ih na EP u Poljsku, potom i na Olimpijske igre i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i to u baražu protiv Norveške, koja će sutra igrati za zlato protiv Francuza , a onda napravio „čudo“.

Imali su Hrvati osam golova prije kraja, bilo je 24:16 i izgledalo je da je sve gotovo, ali Vujina ekipa malo pomalo, topila je prednost, a onda pogotkom Mačkovšeka stigla do 31:30 i nanijela ne najubjedljiviji, ali sigurno jedna od najtežih poraza Hrvatskoj.


Nadali su i Hrvati i Slovenci međusobnom duelu u finalu, ali poslije poraza od Norveške, odnosno Francuske u polufinalu „balkanski okršaj“ igrao se dan ranije, u subotu uveče, i to za mnogo manje sjajno odličje.

Selekcija Željka Babića imala je dan manje za odmor od protivnika, međutim, to se nije osjetilo na njenoj igri i poslije početnog vođstva Slovenije 3:2 Hrvatska je preokrenula na 5:3, a potom vođstvom 7:4 natjerala Vujovića na tajm-aut.

Ni to nije pomoglo Slovencima koji su činili tehničke greške, bacali loptu protivniku, a na drugoj strani šutevi Duvnjaka i Cindrića, kao i kontre Štrleka završavali su u mreži.


Slovenci nisu uspjeli da „iskopiraju“ Norvežane i brzom igrom razbiju odbranu Hrvatske, a kada se razbranio golman Ivan Stevanović prednost „kauboja“ krenula je da raste.

Na poluvremenu je iznosila šest golova, bilo je 18:12, a početkom drugog poluvremena narasla je i na „plus osam“, pa je Vujović bio primoran da traži nova rješenja prvo na krilu, potom na pivotu, pa onda i među stativama.

Blaž Blagotinšek napravio je problem Hrvatima na „crti“, hrvatski napad je usporio i Slovenija je u posljednjih deset minuta ušla sa „minus četiri“ – 27:23.

Hrvatski selektor na tajm autu je urlao „Nije gotova utakmica“, dok je istovremeno Vujović nekoliko metara dalje svojim igračima poručio „Sada morate da izginete“.

Ekipu Veselina Vujovića nije poremetilo ni isključenje veterana Kavtičnika na dve minute, naprotiv, serijom 4:0 Slovenija je izjednačila na 27:27 tri minute prije kraja.

Pravi rat vodio se na parketu Bersija, obje ekipe bile su u egalu i čekalo se ko će prvi popustiti i dati priliku protivniku da riješi meč.

„Puklo“ je u selekciji Hrvatske, umorni „kauboji“ nisu realizovali napad na 30:30, a Borut Mačkovšek brzim pogotkom za 31:30 donio je potpuni prokret, na oduševljenje slovenačkih, ali i francuskih navijača koji su u finišu stali na stranu „zmajčeka“.

Rukometaši Slovenije odbranili su se u posljednjem napadu ne dozvolivši Hrvatima da šutnu na gol i stigli do istorijskog uspjeha – bronzane medalje na SP!

Najefikasniji u selekciji Slovenije bili su Bezjak, Cingesar i Marguč sa po četiri gola, a na drugoj strani Cindrić je postigao sedam, a Štrlek šest za Hrvatsku.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Kauboji, pa šta bi .........?????? Gdje je sad Zlaja, Šeba i ostala raja. Možda bi bolje bilo da je selektor na zadnjem tajm autu, pozvao suprugu, pa da mu ona pomogne oko konsultacija za dalji tok meča. Ovako, kući plačući. Sinoć na sekund od medalje, a večeras ona drvena. Samo Srbi dobijaju u zadnjim sekundama. To treba da im bude jasno za sva vremena.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC