• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri se spremaju za Iran, ali da li će moći?

Autor mondo.rs

Izvršni direktor Rvačkog saveza SAD Rič Bender rekao je da reprezentacija te zemlje i dalje planira da učestvuje na Svetskom kupu koji se sledećeg meseca održava u Iranu.

Svetski kup u slobodnom stilu će se održati 16. i 17. februara u gradu Kermanšah, gotovo 500 kilometara jugozapadno od Teherana.

Čelnik Rvačkog saveza SAD Rič Bender je naveo da su dobili uveravanja domaćina da će posebna pažnja biti posvećenja njihovim prijavama.

To putovanje za Iran biće prvi veliki test za američke sportiste nakon prošlonedeljne zabrane predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa ulaska u SAD državljanima sedam muslimanskih država. Među tim zemljama je i Iran, čiji su zvaničnici zapretili uvođenjem recipročnih mera, uključujući i ograničavanje viza građanima SAD.

SAD i Iran su odavno našli zajednički jezik kada je rvanje u pitanju. Rvačka reprezentacija je bila prva selekcija SAD koja se takmičila u Iranu pre gotovo 20 godina, 1998. godine. S druge strane, reprezentacija Irana se u SAD takmičila 16 puta od devedesetih godina.

"To je lepota sporta i olimpijskog pokreta. Radi se o takmičenju, ne o politici", rekao je Bender.

SAD planira da u Iran pošalje 13 rvača, dva trenera, sudiju, člana lekarskog tima, snimatelja i druge zvanične delegate.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC