• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA: Ani dve prestižne nagrade

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je dve prestižne WTA nagrade.

 WTA: Ani dve prestižne nagrade Izvor: MONDO

Ona je osvojila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala u 2007. godini, kao i prestižnu Karen Krancke nagradu za "primereno sportsko ponašanje" (Karen Krantzcke Sportmanship Award).

Ivanovićevoj su nagrade uručene u Majamiju na ceremoniji proglašenja najboljih u prošloj godini, gde je titulu najbolje teniserke ponela Belgijanka Žastin Enan.

Ani je ovo drugi put da osvaja nagradu za teniserku koja je najviše napredovala, nakon što joj je ista dodeljena pre dve sezone. Ivanovićeva je prošle godine osvojila tri WTA turnira i igrala finale Rolan Garosa, čime je postala prvi srpski finalista na jednom Gren slem turniru.

"Bila je to neverovatna godina. Imam vrlo loše sećanje na učešće na turniru u Majamiju prošle godine i prosto je neverovatno kada pomislim šta se sve dogodilo od tada. Vrlo sam ponosna, ali želim da idem još dalje i da postanem prva teniserka na svetu", rekla je Ivanovićeva.

Ana je u konkurenciji za ovu nagradu, izglasanu od strane medija, pobedila Jelenu Janković, Anu Čakvetadze i Danijelu Hantuhovu.

Nagradu Karen Krancke za "sportsko ponašanje", koja se dodeljuje u čast teniserke koja je nekada bila rangirana među 10 najboljih u svetu i koja je tragično preminula u 30-toj godini, Ani su dodelile njene konkurentkinje, teniserke.

"Uvek je veliko zadovoljstvo osvojiti neku nagradu, ali ova je ipak nešto posebno jer je izglasana od teniserki protiv kojih se takmičim. Želela bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene za obe nagrade", rekla je Ana.

Žastin Enan osvojila je drugi put nagradu za najbolju igračicu sveta, nakon što joj je to uspelo i 2003. godine. Belgijanka je u 2007. godini osvojila deset turnira uključujući i Rolan Garos i US Open, završivši godinu ubedljivo na prvom mestu WTA liste.

"Osvajanje ove nagrade je velika čast za mene. Ova nagrada je vrlo posebna jer mi je prošla godina bila jedna od najuzbudljivijih u karijeri. Dobro sam igrala i uživala u tenisu", rekla je Enan.

Kara Blek i Lizel Huber osvojili su nagradu za najbolje dubl igračice, nagrada za najboljeg "novajliju" pripala je Agnes Savaj, a Lindzi Devenport, koja se nakon porođaja uspešno vratila tenisu, proglašena je za "povratnika" godine.

Nagrada za pomoć i promociju teniskog sporta pripala je Lizel Huber.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC