• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Novak igra protiv teniskog anonimusa

Đokovićev rival Kevin Anderson odigrao sedam mečeva u karijeri, a već 122. igrač sveta. Meč bi trebalo da počne u petak oko 21 časa.

 MAJAMI: Novak igra protiv teniskog anonimusa  Izvor: MONDO

Samo će aktuelni šampion Mastersa u Majamiju, Novak Đoković izaći na teren u petak od naših tenisera, u obe konkurencije.

Treći igrač na ATP listi, ali i ubeđivo vodeći u ATP trci, odbranu krune u Ki Biskejnu počinje protiv potpunog teniskog anonimusa, Kevina Andersona iz Južne Afrike. Taj meč, na centralnom terenu, trebalo bi da počne oko 21 čas (TV Sportklub), u zavisnosti koliko budu trajali mečevi Žastin Enan i Serene Vilijams.

E, sad, kako to 122. igrač sveta, a teniski anonimus? Pa, Kevin Anderson, iako je rođen 1986. godine, postao je profesionalac tek krajem 2007. godine. Od tada, odigrao je sedam mečeva, zabeležio četiri pobede i tri poraza.

Ipak, iza sebe ima i jedan značajan rezultat, a to je finale ATP turnira u Las Vegasu, koji mu je i doneo plasman na 122. mesto sa manje od deset mečeva u karijeri. Pored Vegasa, odigrao je po jedan meč na fjučersu i čelendžeru.

Južnoafrikanac je do glavnog žreba drugog Mastersa u sezoni stigao kroz kvalifikacije, a u prvom kolu pobedio je znatno poznatijeg Argentinca Augustina Kaljerija (7:6, 3:6, 7:6).

Zanimljivo, u prvom kolu eliminisana su dva favorita. Nekadašnji "Broj 1" Marat Safin nastavlja sunovrat u svojoj karijeri. Rusa je izbacio Bobi Rejndolds, dok je Amerikanac Mardi Fiš nekoliko dana posle plasmana u finale Indijan Velsa (gde ga je pobedio Novak Đoković), eliminisan od strane Arno Klemona (3:6, 3:6).

Ukoliko pobedi Andersona, treći nosilac Novak Đoković sastaće se sa boljim iz duela (31) Igor Andrejev - Mihaer Berer.

U muškoj konkurenciji, Srbija ima još trojicu predstavnika u Majamiju, dvojicu u singlu, jednog u dublu. Viktor Troicki sastaće se sa (6) Endijem Rodikom u drugom kolu u subotu, baš kao i Janko Tipsarević, koji će drugi put ove sezone odmeriti snage sa Fernandom Verdaskom.

Tipsarević je eliminisao Verdaska u drugom kolu Australian Opena. Nije poznato kada će početi ova dva meča u subotu. A, za sada, nije poznat ni dan (subota, nedelja, ponedeljak) kada će na teren izaći Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u susretu prvog kola dublova protiv južnoameričkog tandema Kaljeri (Argentnina) i Gonzales (Čile).

Donji deo ženskog žreba "drže" (2) Ana Ivanović i (3) Jelena Janković. Sprkinje će put ka eventualnom polufinalu početi u subotu (nisu istaknuti termini), možda čak i u nedelju rano ujutru.

Ana će igrati protiv Francuskinje Emili Loa (eliminisala Virdžiniju Paskval, 2:0), a Jelena protiv Šveđankom Sofijom Arvidson (izbacila Tatajnu Pouček, 2:0).

Vremenska razlika između Beograda i Majamija je pet sati, ali će biti šest kada se u nedelju budu pomerili časovnici na letnje računanje vremena. Prepodnevni program na osam terena u Ki Biskejnu počinje u 11 časova po lokalnom vremenu, a večernji u 19.

Za razliku od Indijan Velsa, turnira koji izdvaja veći nagradni fond za muškarce, u Ki Biskejnu je obezbeđeno po 3.770.000 dolara za obe konkurencije. Pobedniku i pobednici pripašće po 590.000 "zelenih" novčanica.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC