• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniseri: Olimpijske igre su najvažnije

Najbolji svetski teniseri i teniserke uveliko razmišljaju o Olimpijskim igrama, iako će takmičenje u Pekingu početi tek 8. avgusta.

 Teniseri: Olimpijske igre su najvažnije Izvor: MONDO

Prvi teniser sveta Rože Federer rekao je da je su Igre za njega specifičan događaj, jer se održavaju tek svake četvrte godine.

"Za mene je to prioritet u ovoj godini. Ceo kalendar sezone se pravio u odnosu na Olimpijadu i jedva čekam da odem u Peking. Već sam dva puta učestvovao na Igrama, 2000. i 2004 i bilo mi je sjajno", izjavio je Federer, koji do sada nije uspeo da osvoji medalju.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Olimpijada za njega značajniji događaj od Gren slem turnira.

"Ja tako gledam na Igre, iako se neki igrači ne slažu sa mnom. Svake godine imate četiri gren slema, a Olimpijada je samo jedna u četiri godine. Ne znam gde ću biti za četiri godine, zato ne želim da rizikujem i biće mi čast da učestvujem u takvom spektaklu", naveo je Đoković.

Bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova izjavila je da joj je san da igra na Olimpijskim igrama.

"Još kada sam bila devojčica, maštala sam o tome da igram na Olimpijadi. Zato sam to postavila sebi kao jedan od glavnih ciljeva u karijeri. Jedva čekam ceremoniju otvaranja, gde ću izaću na stadion sa svim ostalim sportistima", izjavila je ruska teniserka.

Za Amerikanku Lindzi Devenport Olimpijada ima poseban značaj, jer je 1996. u Atlanti osvojila zlatnu medalju, što joj je bio prvi veliki uspeh u karijeri.

"To je bila prva velika stvar koja mi se dogodila u tenisu. Dve godine kasnije sam osvojila tutulu na US Openu i ta dva trofeja su mi najdraža u karijeri. Odavno sam upisala Olimpijadu u svoj kalendar i daću sve od sebe da osvojim neku medalju", kazala je Devenport.

Ruskinja Svetlana Kuznjecova rekla je da bi više volela da osvoji zlatnu medalju na Igrama nego trofej na Vimbldonu.

"Bez sumnje, zlato na Olimpijadi je najvrednije. Igre su veoma važno takmičenje za mene i značajnije su od bilo kog Gren slem turnira", izjavila je Kuznjecova, čiji otac Aleksandar je trenirao šest ruskih olimpijskih šampiona u biciklizmu.

Olimpijske igre održaće se od 8. do 24. avgusta u Pekingu.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC