• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vogošća vjeruje u pobjedu nad Borcem m:tel

Autor mondo.ba

Rukometaši Vogošće uvjereni su u trijumf protiv banjalučkog Borca m:tel u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

 RK Vogošća vjeruje u pobjedu nad RK Borac m:tel Izvor: MONDO/Samir Cacan

Lider Premijer lige BiH i branilac trofeja u Kupu BiH u srijedu od 19 časova u KSC "Amel Bečković" dočekuje "Velikana iz Gospodske".

Na konferenciji za štampu u hotelu Bristol pomoćni trener Vogošće Dragan Gatarić kazao je da će ekipa biti spremna za sutrašnji dvoboj.

"Obećavam izuzetno dobru utakmicu. Ući ćemo spremni. Pokazali smo da možemo i znamo, te da imamo kvalitetne igrače. Trenutno smo prvi u prvenstvu, a svoju snagu želimo da pokažemo i u Kupu. Ponovo osvojiti naslov pobjednika Kupa bila bi odlična stvar za našu ekipu", izjavio je Gatarić, koji je istakao da nije pritisak na Vogošćanima, jer Borac u ovaj meč ulazi desetkovan povredama.

Iskusni Ivan Divković rekao je da je najvažnije da je zdravstveni bilten ekipe zadovoljavajući.

"Drago mi je da smo se okupili i nadam se da ćemo još češće okupljati ovako. Najvažnije je da je zdravstveni bilten pozitivan, te da smo jako dobro započeli ovaj dio prvenstva, a to znači da smo psihiči i fizički spremni za naredni meč. Borac će doći sutra da se nadmeće, a pošto je Kup svaki gol može odlučiti pobjednika. Vjerujemo u sebe i u pobjedu, a i nemamo prostora za kalkulaciju", istakao je Divković, koji je dodao da nema problema što je raspored u prvenstvu i u Kupu zgusnut, a Vogošćani već u petak gostuju sarajevskoj Bosni na Mojmilu.

"I Bosna igra meč u Kupu, pa smo manje-više u istoj poziciji. Imamo dovoljan broj igrača da mogu odgovoriti zadacima, koji nas čekaju", kazao je Divković.

Pivot Nedim Kadrić istakao je da saigrači i on imaju dodatni motiv u Kupu BiH.

"Očekuje nas težak meč protiv Borca. Kao aktuelni osvajači Kupa imamo dodatni motiv i želimo da odbranimo taj trofej, a ja pozivam sve navijače i prijatelje sporta da dođu i da nas podrže u što većem broju", naglasio je Kadrić.

Meč Vogošća Poljine Hills - Borac m:tel igra se u srijedu od 19 sati u KSC "Amel Bečković".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

#samoBorac

Borac dolazi po pobjedu, to svi znaju!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC