• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u Akapulku: I ja sam samo čovek

Autor mondo.rs

Srpski teniser ove nedelje nastupa na turniru iz serije 500 u Akapulku. Pred početak takmičenja poručuje: "I ja sam samo čovek i dešava se da pravim greške".

Svima je jasno da je forma Novaka Đokovića u padu od osvajanja Rolan Garosa u junu prošle godine, poslednjeg grend slema koji mu je falio u kolekciji, a nakon toga su usledile "bolne" eliminacije sa Vimbldona, Olimpijskih igara i Australijan opena na početku sezone.

Srpski teniser je izgubio prvo mesto na ATP listi, odlučio je da se rastane sa trenerom Borisom Bekerom, a sada je i promenio "kalendar" i umesto u Dubaiju, zaigraće u Akapulku.

Prvi put u karijeri igraće u Meksiku, gde ga navijači već obožavaju i zbog njega su drastično skočile cene ulaznica, a prva prepreka na putu do, nadamo se, finala biće mu slovački teniser Martin Kližan.

U Akapulku temperature idu do 30 stepeni Celzijusa u ovo doba godine, a njemu nije ostalo mnogo vremena da se aklimatizuje jer ga već ovog utorka očekuje prvi duel.

"Bio je ovo težak trening za mene. Igraće u večernjim satima će biti, valjda, prijatnije, jer je veoma teško igrati po ovako visokim temperaturama. Moram da se naviknem na ovo mesto na kom nikada do sada nisam bio", kazao je on na početku konferencije za medije.

On je prva "zvezda" turnira uz Rafaela Nadala, dok trofej brani Dominik Tim.

Srpski teniser je nastupio na samo dva turnira ove godine (Doha i Australijan open), dok je još samo igrao i jedan meč u Dejvis kupu protiv Rusije koji mu je protivnik predao.

"Izgubio sam rano u Australiji što se nije desilo mnogo godina, osvajao sam taj turnir šest puta igrajući impresivan tenis, ali je donekle i normalno da takav rezultat dođe kada se ne osećaš dobro. Uvek učiš iz poraza, ono što si radio loše u prošlosti ćeš u budućnosti raditi bolje. To je životna lekcija i moram da nastavim dalje u pravcu koji ja želim", kazao je Đoković novinarima.

Mnogo se pričalo o tome da je "izgubio motiv", ali Novak Đoković uverava da to nije istina.

"I dalje gajim veliku strast prema ovom sportu. Privilegovan sam što se bavim sportom koji volim. U poslednjih nekoliko meseci bilo je uspona i padova, ali i ja sam samo čovek i može da se desi da pravim greške. Postoje trenuci u životu zbog kojih postaješ jači", zaključio je Novak Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC