• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski atletičari: Spremni za medalje

Autor mondo.rs

Beograd je spreman za spektakl - EP u dvorani koje će se od sutra do nedelje održati u Kombank areni. "Bio sam na mnogo šampionata od 1996. i video mnogo dvorana, ali Arena je najbolja", kaže prvi čovek Evropske atletske federacije

 Srpski atletičari: Spremni za medalje u Beogradu Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Beograd će od petka do nedelje biti evropska atletska prestonica. U Kombank areni održaće se Evropsko dvoransko prvenstvo, na kojem će nastupati 12 srpskih atletičara.

Ivana Španović sa velikim nestrpljenjem iščekuje nastup pred domaćom publikom na Evropskom prvenstvu u Kombank areni i da joj je cilj da skoči preko sedam metara.

"Uzbuđena sam što ću nastupiti pred domaćom publikom. Veliki je izazov ispred mene, ali je ujedno i velika čast što ću biti deo atletskog spektakla. Većina sportista to nije doživela na svom terenu, ali meni se sada pruža prilika", rekla je Španović na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

Španović, koja je pre dve godine osvojila zlatno na dvoranskom EP u Pragu, ističe da je spremna za dobar rezultat u skoku u dalj.

"Pritisak osećam samo kada nisam najbolje spremna, što sada nije slučaj. Daću sve od sebe da skočim preko sedam metara, nasmejana sam i jedva čekam. Publika će nam dati dodatnu snagu i uradićemo sve da osvojimo medalje", poručila je srpska rekorderka.

Bacač kugle Asmir Kolašinac priznaje da oseća teret velikih očekivanja, nakon što je na prethodna dva takmičenja osvojio zlato i srebro.
"Ponosan sam što sam deo verovatno najboljeg srpskog atletskog tima u istoriji. Spremniji sam nego ikada, osećam veliki pritisak jer se od mene očekuje zlatna medalja. Ne bojim se, siguran sam da će mi publika pomoći", rekao je Kolašinac.

Desetobojac Mihail Dudaš naglašava da je napravio najbolju moguću pripremu, posle rada u Južnoj Africi.

"Nije mi potreban veliki pritisak javnosti, u mojoj disciplini takmičenje traje dva dana i bilo bi loše da padne pod njega. Uveren sam da će mi 12.000 navijača biti od velike pomoći", rekao je Dudaš.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio je Vladi Srbije, ministartsvu omladine i sporta, Gradu na čelu sa gradonačelnikom na pomoći da se održi Evropsko prvenstvo u Beogradu.

"Pričao sam da će biti jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava ikada, a sada smo sve te sumnje razbili. Biće prvenstvo sa najviše pojedinaca u istoriji naše zemlje, preko 800 atletičara učestvovaće, akreditovan je veliki broj medija širom Evrope i sve je spremno za veliki događaj", rekao je Jevrosimović i dodao da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi čovek Evropske atletske federacije Sven Arene Hansen poručio je da je Kombank arena najbolja zatvorena dvorana u kojoj je bio u životu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, želim da zahvalim gradonačelniku Siniši Malom na sjanoj organizaciji. Bio sam na mnogo šampionata od 1996. godine i video mnogo dvorana, ali Arena u Beogradu je najbolja. Prvi put sam u Srbiji i oduševljen sam", rekao je Hansen.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC