• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Nova lekcija šampionu BiH

Autor mondo.ba

U pretposljednjem meču pred svojim navijačima ove sezone u regionalnoj SEHA ligi, rukometaši Izviđača poraženi su od Gorenja iz Velenja 32:36 (14:20).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Šampion Bosne i Hercegovine, Izviđač, doživio je 15. poraz u 17 ovosezonskih utakmica regionalne SEHA lige.

U pretposljednjem meču pred svojim navijačima, bolji od ekipe iz Ljubuškog ovaj put bili su rukometaši Gorenja iz Velenja i tako ostvarili prvi gostujući trijumf u sezoni.

IZVIĐAČ - GORENJE 32:36 (14:20)

Gosti iz Slovenije vodili su od početka do kraja prvog dijela susreta.

Prednost Gorenja rasla je iz minuta u minut, a već polovinom prvog poluvremena (6:13) bilo je izvjesno da će ekipa iz Velenja doći do prvog trijumfa u gostima ove sezone.

Rukometaši Izviđača nisu uspjeli da pronađu rješenje za brze akcije rivala, a odbrana skoro da nije funkcionisala. Niko Medved bio je nezaustavljiv u tom periodu, kada je postigao sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja (dva iz sedmerca).

Uspjeli su Ljubušaci u finišu prvog poluvremena smanjiti zaostatak, ali su gosti na odmor ipak otišli sa šest golova prednosti, 14:20.

Ante Grbavac, David Mandić i Matej Hrstić bili su najraspoloženiji igrači "skauta" sa po tri pogotka.

Za razliku od meča protiv Metalurga, kada su u nastavku uspjeli da nadoknade zaostatak i stignu do boda (24:24), izabranici Zdenka Grbavca nisu imali snage da nešto slično ponove i večeras.

Medved je nastavio odličnu seriju iz prvog poluvremena, dok mu se priključio i raspoloženi Gregor Potočnik, koji je postigao čak 12 golova.

UČINAK

Ivanković (7 odbrana), Miličević, Grgić, Mandić 7, Čutura 3, Jarak 2, A. Grbavac 7, Primorac, Kvesić (2 odbrane), J. Grbavac 3, Raguz, Hrstić 5, Rodin 2, Ereš (1 odbrana), Nikolić 3, Pavlak.

Iako su u prvih par minuta uspjeli da prepolove zaostatak tima iz Gorenja i u nekoliko navrata stignu samo na tri gola zaostatka, Ljubušaci nisu imali snage za potpuni povratak u meč.

Tračak nade vratio se rukometašima Izviđača sredinom drugog poluvremena, kada je David Mandić pogodio za samo "minus dva", 23:25. Zatim su u nekoliko navrata domaći imali priliku za potpuni priključak, ali Slovenci bi svaki put odgovorili mini serijama i onemogućili Ljubušake da se potpuno vrate.

Uspjeli su gosti izdržati sve pritiske i odnijeti bodove iz Ljubuškog. Na kraju je bilo 32:36.

Posljednji meč u sezoni Izviđač će igrati takođe u Ljubuškom, i to protiv lidera SEHA lige skopskog Vardara (14. mart).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC