• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Kevin Anderson šokirao Đokovića!

Novak Đoković oprostio se od titule već na startu turnira u Majamiju, spektakularnim porazom od 122. igrača sveta Kevina Andersona.

 MAJAMI: Kevin Anderson šokirao Đokovića! Izvor: MONDO

Malo poznati južnoafrički teniser Kevin Anderson priredio je prvorazrednu senzaciju, eliminisavši branioca titule, Novaka Đokovića, već u drugom kolu turnira ATP Masters serije u Majamiju!

Trenutno 122. reket sveta slavio je posle dva sata i 21 minuta igre, rezultatom 2:1 - po setovima 7:6 (7:1), 3:6, 6:4.

Anderson će se u narednoj rundi sastati sa Rusom Igorom Andrejevim.

Đoković je prošle godine u Majamiju osvojio prvi veliki trofej u karijeri i započeo furiozni uspon ka samom vrhu. Tada je u četvrtfinalu razbio kompleks Rafaela Nadala, u polufinalu deklasirao Endija Mareja, a onda i Giljerma Kanjasa...

Neočekivanim ispadanjem u petak, Nole je izgubio gotovo svih 500 ATP poena koje je branio na Floridi. Time nije ugrozio treće mesto na svetskoj rang-listi, jer je Nikolaju Davidenku "bežao" više od 2.500 bodova, ali je izgubio priključak sa vodećima, Federerom i Nadalom.

Da sa njim neće biti šale i da nema problem sa tim što je do pre tri meseca igrao samo "fjučerse" i "čelindžere", dvadesetdvogodišnji Anderson pokazao je već u uvodnim gemovima. Sigurno je osvajao gemove na svoj servis i nije pružao Novaku priliku da stekne bilo kakvu prednost.

Koliko je izjednačen bio prvi set, najbolje govori podatak da je jedini brejk poen imao Đoković, i to tek pri rezultatu 6:5 i 40:30. Nažalost, nije iskoristio tu šansu i odluka je morala da padne u taj-brejku.

Srpski teniser prošle godine je sa pravom poneo titulu nezvaničnog "kralja taj-brejkova", ali ovog puta se u trinaestom gemu nije mogao prepoznati. Osvojio je jedan jedini poen, a i na tome može da se zahvali Andersonu, pošto je ovaj pri vođstvu od 1:0 načinio dvostruku servis grešku.


Drugi set doneo je nagoveštaj da će stvari doći na svoje mesto.

Rezultatska klackalica (1:1, 2:2) prekinuta je u petom gemu, kada je Novak konačno stigao do brejka. Anderson je vodio 40:30, ali srpski teniser osvaja naredna tri poena i okreće na 3:2.

To mu je dalo sigurnost, pa je u devetom gemu "overio" set još jednom oduzevši servis protivniku. Imao je nerešen rezultat i psihološku prednost, međutim, Anderson i dalje nije imao šta da izgubi.

Odlučujući set počeo je idealno, brejkom i vođstvom Đokovića od 2:0.

Šta se u narednih petnaestak minuta događalo sa trećim teniserom sveta, biće predmet analiza i komentara u periodu koji je pred nama, tek - Anderson je zaigrao kao u transu i preokrenuo na 4:2!


Novak je dao sve od sebe. Smanjio je na 4:3 i 5:4, u poslednjem gemu je posle 40:15 izjednačio na 40:40, ali treću meč-loptu nije uspeo da odbrani.

Srpskom tenisu u muškoj konkurenciji ostaju još dva predstavnika, ne računajući dubl majstora Nenada Zimonjića.

Janko Tipsarević u drugom kolu će se sastati sa Špancem Fernandom Verdaskom, a Viktor Troicki sa renomiranim Amerikancem Endijem Rodikom.

Ana Ivanović počinje nastup u Majamiju okršajem sa Francuskinjom Emili Loa, dok se Jelena Janković sastaje sa Šveđankom Sofijom Arvidson.

Sva četiri meča naših tenisera i teniserki u singlu igraju se u subotu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC