• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak bez svežine, pa bez koncentracije

Umor od Indijan Velsa, opomena zbog predugog tapkanja loptice i na kraju puknuta pertla, doprineli su šok-porazu Novaka Đokovića u Majamiju.

 Novak bez svežine, pa bez koncentracije Izvor: MONDO

Novak Đoković, sada već bivši šampion Soni Erikson opena u Majamiju, čestitao je Kevinu Andersonu na pobedi u meču drugog kola, objasnivši koji su detalji, između ostalog, uticali na njegovu potpuno neočekivanu eliminaciju.

"U jednoj dugoj izmeni udaraca tokom poslednjeg gema, pukla mi je pertla. Naravno da neću u tome da tražim izgovor. Anderson je zaslužio da pobedi. Pokušao sam da se podignem posle gubitka prvog seta ali bilo je očigledno da nemam svežinu za to", izjavio je srpski teniser.

Konačno se i to dogodilo - Novak je platio cenu za svoje maratonsko tapkanje loptice prilikom serviranja. Glavni sudija opomenuo ga je pri rezultatu 2:0 i 30:40 u trećem setu.

Đoković je posle kraće rasprave sa sudijom dobio taj poen i izjednačio na 40:40, ali mu je sve to očigledno poremetilo koncentraciju.

Anderson je uzeo neverovatnih 13 poena zaredom, publika se sladila, a mladi Beograđanin nemoćno kidao živce.

"Izgubio sam koncentraciju ali nema problema, sve je to deo igre", sportski se poneo Đoković na konferenciji za novinare.

Južnoafričkom kvalifikantu ostalo je samo da osvajanjem dva gema na svoj servis kompletira veliki dan.

"Ne znam šta bih rekao. Samo sam pokušao da dam sebi šansu da pobedim. Govorio sam sebi da mogu, samo da moram da verujem u to. Znajući kakav je Novak igrač i šta je sve postigao, ovo je za mene neverovatno iskustvo", rekao je 122. teniser sveta.

"Mogu da se nadigravam sa najboljima na svetu. Dokazao sam to sebi, nebitno je da li je on bio u formi ili van forme", dodao je Anderson, profesionalac na ATP Turu od 2007. godine, a pre toga koledž igrač na američkom univerzitetu Ilinois.

Novak je ispadanjem u drugom kolu izgubio titulu i veliki broj poena, ali kao svaka loša stvar i ova ima svoje dobre strane.

Slobodan je do 14. aprila, kada počinje odbranu trofeja u Estorilu. Tog dana zvanično počinje sezona šljake.

"Od trećeg tenisera sveta se uvek mnogo očekuje. Dobro je što sada mogu da se dobro odmorim i pripremim za turnire koji dolaze".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC