• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos: Meč protiv Federera još jedan u nizu...

Autor mondo.rs

Švajcarac, iako to retko čini, hvali igru mladog Australijanca, svog narednog rivala u Indijan Velsu, a ovaj odgovara da će, kao i protiv Đokovića, koristiti najjače oružje - servis, i pokušati opet da ga pobedi

  Nik Kirjos potvrdio je da spada u malu grupu igrača koji bi mogli da naslede "veliku četvorku". Australijanac grčkog porekla nedavno je na turniru u Akapulku pobedio Novaka Đokovića, a potom je isto uradio i prethodne noći u Indijan Velsu, zaustavivši ga na putu ka četvrtom uzastopnom, a šestom ukupno peharu na tom turniru.

Kirjos je slavio rezultatom 6:4, 7:6 (7:3) ne dozvolivši velikom šampionu da stigne do brejk lopte na meču.

Na duelu protiv nekadašnjeg "broja jedan" 16. teniser sveta prikazao je odličnu igru, kao i da se ne boji duela protiv "velikih igrača".

I pre meča osmine finala najavio je da je spreman da se ravnopravno nosi sa Đokovićem, da zna kako to treba da učini, i to je i sproveo u delo na terenu.

"Osećam se odlično. Ponosan sam na igru koju sam prikazao, i na pobedu. On je veliki šampion i uvek je teško igrati protiv njega, ali ja sam znao šta treba da uradim", poručio je najbolji asutralijski teniser, koji je protiv Đokovića imao 14 as udaraca i 25 vinera.

Kirjos će u četvrtfinalu igrati protiv Rodžera Federera, koji je u teniskom klasiku bio bolji od Rafaela Nadala.

Švajcarac, kome to nije svojstveno, hvalio je 14 godina mlađeg igrača.

"Zaista je vrlo impresivno to što je dva puta u tako kratko vreme pobedio Novaka, i to na njegovoj omiljenoj podlozi", rekao je Federer.

On je dodao da je odavno primetio Nikov talenat.

"Pre tri godine došao je u Cirih, uoči meča na Vimbldonu, kada je pobedio Nadala. Tada sam bio impresioniran igrom koju je prikazao. Sada je stekao i iskustvo, prošao deo neophodnog puta kojim igrači moraju da idu, i sada mislim da je stvarno stupio na veliku scenu. Mora da ide korak po korak, da igra dobro iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu, i ako to bude činio može postati zaista veliki igrač", rekao je Federer, a zatim potkrepio to činjenicom.

"On je pobedio sve - Novaka, Rafu i mene", dodao je Švajcarac, koji je pre tri godine pozvao Kirjosa da trenira sa njim.

Sada će se u direktnom okršaju sa "mladom nadom" boriti za polufinale. Đoković je priznao da u meču osmine finala nije mogao da se izbori sa Kirjosovim "projektilima" od 220 kilometara na sat, a Federer ima drugačije mišljenje.

"Volim njegov servis", poručio je Federer, koji je već osetio koliko oni mogu da budu opasni i neuhvatljivi na mastersu u Madridu pre dve godine, kada je izgubio od Kirjosa - 6:7, 7:6, 7:6.

"To je bilo na super brzoj šljakastoj podlozi, na kojoj loptica dosta odskače. Imao sam i meč loptu, ali sam poražen. Ovo će biti drugačiji uslovi, prihvatljiviji za obojicu, i veoma se radujem ovom duelu. Baš me zanima kako će biti", dodao je trenutno 10. igrač na ATP listi.

Fed
Izvor: YouTube

 Nik Kirjos takođe se raduje izazovu u četvrtfinalu.

"Rodžer je jedan od mojih omiljenih tenisera, ali meč protiv njega samo je još jedan u nizu. Moram dobro da se spremim. Serviram dobro i to će biti prilika da izvršim pritisak na njega. Psihički sam napredovao i trudim se da se borim za svaki poen i da se nadmećem sa svakim protivnikom", dodao je Kirjos.

Meč Federera i Kirjosa na programu je u petak uveče.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC