• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos - Đoković 2:0!

Autor mondo.rs

Masters turnir u Indijan Velsu dobiće u nedelju novog šampiona, posle tri godine vladavine srpskog tenisera. Srbi ispali i u dublu. Federer opet bolji od Nadala.

Novak Đoković nije uspeo da za manje od 24 sata pobedi dvojicu jakih protivnika.

Nakon naporna tri seta sa Huanom Martinom del Potrom (2:1), drugi put u razmaku od dve nedelje izgubio je od Australijanca Nika Kirjosa - 4:6, 6:7 (3:6)!

Tako se Novak već u osmini finala oprostio od titule koja se u njegovom vlasništvu nalazi od 2014. godine. Počev od te kampanje, u Indijan Velsu je imao 19 uzastopno dobijenih mečeva, ali u noći između srede i četvrtka su nijanse bile na strani Kirjosa.

Kontroverzni Australijanac je ključne poene osvojio u prvom gemu (jedini brejk) prvog i poslednjem gemu ("taj-brejk") drugog seta. U međuvremenu su obojica osvajala gemove na svoj servis, a prilike za brejk bile su veoma retke - što se tiče Đokovića, nije ih bilo uopšte!

Kirjos je sjajnim servisom konstantno držao drugog tenisera sveta u defanzivi i na kraju zasluženo došao do 2:0 u setovima i 2:0 u ovogodišnjim međusobnim okršajima.

Inače, Srbija je tokom prošle noći ostala bez ijednog predstavnika u Indijan Velsu, pošto su nakon Novaka i Dušana Lajovića u singlu, naši teniseri poraženi i u igri parova.

Đoković i Troicki izgubili su od Klasena i Rama rezultatom 1:2 (6:3, 2:6, 6:10), a Nenada Zimonjića i Kirjosa (eto...) su "pregazili" Kubot i Melo - 1:6, 3:6.

"Večiti derbi" Rodžer Federer - Rafael Nadal ubedljivo je pripao Švajcarcu - 6:3, 6:2, Sten Vavrinka mučio se sa Japancem Nišiokom (3:6, 6:3, 7:6), a Dominik Tim nadigrao je Gaela Monfisa - 6:3, 6:2.

Parovi četvrtfinala su Karenjo Busta - Kuevas, Vavrinka - Tim, Nišikori - Sok i Federer - Kirjos.

Kod dama je već poznat jedan polufinalni par, Karolina Pliškova - Svetlana Kuznjecova, a drugog će dati mečevi Voznijacki - Mladenović i Venus Vilijams - Vesnina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC