• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki "skupo prodao kožu" Raoniću

Autor mondo.rs

U meču koji je prekidala kiša srpski teniser gubio je ključne poene u završnicama oba seta.

Posle preokreta u 1. kolu Mastersa u Majamiju i prve pobede posle tri vezana poraza u Roterdamu, Dubaiju i Indijan Velsu, naš teniser Viktor Troicki imao je težak, težak zadatak.

Nije uspeo da napravi iznenađenje, ali je "skupo prodao kožu" (3) Milošu Raoniću.

Boljom igrom u završnicama oba seta, Kanađnin crnogorskog porekla izborio je plasman u Ki Biskejnu, gde je ovog petka predveče po našem vremenu kratko padala i kiša, pa je duel bio prekinut početkom drugog seta - 3:6, 5:7.

Raonić će, nakon treće pobede u četiri meča sa Beograđaninom, sačekati ishod meča (28) Miša Zverev - (Q) Džared Donaldson, kako bi saznao ime narednog protivnika na poslednjem Masters turniru na betonu pre prelaska na šljaku - Monte Karlo, Madrid, Rim.

Troicki je plasmanom u drugo kolo zaradio 22.325 dolara i odbranio 25 ATP poena. Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.

Pri rezultatu 2:2 u prvom setu, Troicki je stigao do brejk lopte, ali se visoki Raonić odbranio sjajnim servisom u narednom poenu, tako da su teniseri bez brejkova stigli do rezultata 3:4 kada se Troicki našao pod pritiskom i jakim ritern udarcima sa druge strane mreže. Raonić je iskoristio drugu brejk loptu za 3:5, a potom sigurno odservirao naredni gem i poveo 1:0.

Troicki je uzeo prvi servis gem u drugom setu kada je počela kratka i jaka kiša, a kada je meč posle 15-20 minuta nastavljen, bilo je očigledno da se naš as "više ohladio" - Raonić je osvojio tri gema u nizu i imao brejk loptu za 1:4, ali se Troicki tada probudio, zaigrao hrabrije, spasao brejk loptu, a onda napravio i prvi brejk na meču za vođstvo od 5:4.

Kada je trebalo da servira za 6:5 i dovede rivala u sitauciju da servisima traži sebi ostanak u drugom setu, Troicki je ponovo "brejknut" što je bila najava kraja meča - 5:7, posle sat i 21 minuta igre.

Petu godinu zaredom Troicki ispada u drugom kolu Mastersa u Majamiju gde je najbolji rezultat zabeležio 2009. godine, kada se plasirao u osminu finala i tamo doživeo poraz od Endija Mareja 1:6, 0:6.

Raoniću je ovo bio prvi meč posle 25. februara i polufinala turnira u Delrej biču, u kojem je pored pobede "zaradio" i povredu, pa narednog dana nije mogao da nastupi u borbi za trofej protiv Džeka Soka.

Pre Delrej biča, Kanađanin je igrao četvrtfinale Australijan opena gde ga je deklasirao Rafael Nadal u tri seta.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC