• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji MMA borac RS potpisao za GFC

Autor mondo.ba

Dragan Pešić, najbolji MMA borac u RS (MMA - Mixed Martial Arts/Mještovite borilačke vještine), nastupaće u grčkoj franšizi GFC, jednoj od najboljih borilačkih organizacija u jugoistočnoj Evropi.

Prvi meč mu je zakazan u Solunu 13 maja, a drugi na jesen.

"Kontakti i pregovori sa GFC traju još od prošle godine i prije nekoliko dana na obostrano zadovoljstvo smo parafirali ugovor na dva meča. GFC zovu balkanski UFC jer zaista podsjeća na najbolju svjetsku MMA organizaciju. Za protivnika na debiju imam opasnog tursko-njemačkog borca Ali Ajdina koji je svih 7 pobjeda riješio u prvoj rundi gušenjima i prisiljavanjem protivnika na predaju. Nimalo lak posao ali imam pet sedmica za pripreme i čvrsto vjerujem u sebe," kaže Pešić za Mondo.

Zanimljivo je da će u Grčkoj imati veliku podršku tamošnje publike, a evo i zašto.

“Prvi put u životu se borim 'kući'. U Grčkoj sam živio dvije godine, završio razred osnovne škole i imam mnogo prijatelja i školskih drugova koji će doći da me podrže. Grčku i smatram drugom otadžbinom, a kao zvezdaš i navijam za Olimpijakos, pa će biti i nekih drugara sa Severa."

Pešić mečeve uglavnom odrađuje u inostranstvu, ali posljednji meč je ipak bio na domaćem terenu i to u Prijedoru.

"Organizator turnira u Prijedoru mi je predložio da radim sa lokalnim borcem u usponu. S obzirom da sam u pripremnom procesu baš za GFC, prijao mi je kontrolni meč da vidim gdje sam. Protivnik je bio čvrst i pokušao je da me nokautira odmah od starta, ali sam iskustvom spustio borbu na zemlju i završio meč u svoju korist polugom na ruci."

Za Grčku se priprema sa dva do tri treninga dnevno, koji podrazumijevaju rvanje, brazilski džiu džicu, kik boks...

“Pripreme u ovom sportu su teže nego u ostalima. Obraća se pažnja na specifičnu izdržljivost, snagu, tehnike više borilačkih sportova tako da tih pet sedmica izgledaju kao vječnost. Imam sreću i zadovoljstvo da sam sponzorisan od strane najbolje evropske kompanije za prehranu i suplementaciju Myprotein. Bez njihovih suplemenata i ovako težak pripremni proces bi bio daleko teži," kaže ovaj MMA borac za naš portal.

Domaćim sportistima u MMA baš i ne cvjetaju ruže što se tiče zarade od sponzora dok u svijetu to drugačije izgleda - borci se mnogo više poštuju i cijene.

"Kod nas svi žele da vide vrhunsku borbu ali svima je teško platiti 10 maraka ulaznicu ili podržati lokalnog borca. Ja lično sretan sam da imam bar neizmjernu podršku Myproteina u vidu suplementacije, ali sve ostalo moram sam da finansiram. Pripreme koštaju, hrana košta...plus ako ste u kreditima i roditelj ste kao ja, onda stvari postaju još komplikovanije. Jako je teško pronaći sponzora koji želi da vas podrži kao sportistu uprkos reklamama i marketingu," obrazlaže Pešić situaciju u borilačkoj areni i van nje.

Na kraju naš sagovornik zaključuje da ga za nastavak bavljenja ovim sportom motiviše to što je otac, ali dodaje: iako da starosna granica ne postoji, čovjek mora da zna kada je dosta.

"To što sam otac je moja osnovna pokretačka sila! Ne žalim ni za čim, iako ima mnogo MMA izazova sa kojima bih da se uhvatim u koštac. Još eventualno 2-3 godine i od mene je dosta.“

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC