• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama, maraton i pobeda: Srbija je u POLUFINALU!

Autor mondo.rs

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić doneli našoj Dejvis kup selekciji pobedu u dublu, za odlučujućih 3:0 protiv Španije! I to posle tri sata i 20 minuta! Naredni rival - Francuska.

 Dejvis kup: Troicki i Zimonjić pobijedili španski dubl, Srbija u polufinalu Izvor: MN PRESS


Odluka je donesena posle prva tri meča: SRBIJA - ŠPANIJA 3:0!

Viktor Troicki i Nenad Zimonjić savladali su španski dubl Mark Lopez - Pablo Karenjo Busta i u maratonskom duelu od pet setova doneli našoj Dejvis kup selekciji odlučujući poen za plasman u polufinale.

Posle tri sata i 20 minuta žestoke borbe, konačan rezultat bio je 3:2 (4:6, 7:6(3), 6:0, 4:6, 6:2), na oduševljenje bučne dvorane "Aleksandar Nikollć", koja je emotivno pratila duel dublova i pozdravila ČETVRTI plasman naše Dejvis kup selekcije u polufinale.

Naredni rival našeg tima biće Francuska, koja će biti domaćin polufinala od 15. do 17. septembra, a već sada se zna da za "trikolore" sigurno neće nastupiti Žo Vilfred Conga, koji će tih dana odmarati od tenisa, zbog kumovanja na svadbi.

Međutim, igra koju su naši teniseri pokazali od petka popodne ne ostavlja razlog za bilo kakvo razmišljanje o snazi narednog rivala, jer su i Novak Đoković i Viktor Troicki prvog dana ostvarili maksimalne pobede, a u subotu je naš najbolji dubl Zimonjić - Troicki pokazao snagu protiv renomiranog i nezgodnog rivala.

Španci su poveli u "Pioniru", iznudili taj-brejk u drugom setu, ali su naši teniseri u najvažnijim trenucima ostali smireni i precizni, pa su velikim preokretom stekli prednost 2:1. Gosti su potom rešili u svoju korist i četvrti set, ali ni to nije dekoncentrisalo Troickog i Zimonjića.

Atmosfera u dvorani dostizala je vrhunac dok su se Viktor i Nenad bližili trijumf, a Troicki je pri vođstvu 3:1 spektakularnim poenom podigao sve na noge. Najpre je teškim udarcem, daleko od osnovne linije vratio loptu u polje Španaca, a potom je pritrčao mreži i doneo Srbiji važnu i odlučujuću "brejk" loptu.

Nenad Zimonjić bio je u narednom poenu na pravom mestu da "ukuca" vođstvo našeg tima 5:1 i da nagovesti početak velikog slavlja.

Iz minuta u minut:

- KRAJ MEČA DUBLOVA, POBEDA SRBIJE -


PETI SET - 6:2!

6:2 Zimonjićev servis stavlja tačku! Srbija je u polufinalu!

5:1 Troicki izuzetno servira, za potvrdu i drugog brejka! Četiri poena smo od pobede.

4:1 Opet brejk! Spektakularan poen Viktora Troickog! "Izvukao" je nemoguće, vratio loptu u polje Španaca udarivši je daleko od linije, pa se vratio na mrežu i doneo Srbiji "brejk" loptu! I to iskorišćenu, volejom Zimonjića!

3:1 Jak volej Troickog sa mreže, za potvrdu servisa i vođstva.

2:0 Brejk je potvrđen, Troicki siguran. Trijumf nije daleko!

1:0 Odmah "brejk" lopta i sjajan potez Zimonjića, za vođstvo našeg tima! Odličan ritern i istrčavanje na mrežu našeg selektora!

ČETVRTI SET - 4:6

Izvor: MN PRESS



4:6 "Pročitali" su Španci servise našeg igrača-selektora, stekli vođstvo 40:0 i osvojili ovaj set. Idemo u poslednji, odlučujući!

4:5 Posle dva sata i 37 minuta, Španci čuvaju svoj servis gem i sada će Zimonjić servirati za ostanak Srbije u ovom setu.

3:4 Tražio je Zimonjić podršku pri rezultatu 30:30 u sedmom gemu, ali "brejk" lopte i nove šanse za oduzimanje servisa rivalu nije bilo.

3:3
Ni posle šest gemova nema brejka. Zimonjić traži još jaču podršku sa tribina uoči servisa Marka Lopeza

- 50 vinera napravio je naš tandem u dosadašnjem delu meča, naspram 31 rivala.

1:2 Dublovi čuvaju svoje servise, za miran početak seta, bez brejka u prva tri gema. 

0:1 Ovaj deo meča počinje sigurnom igrom Španca i njihovim servis gemom, osvojenim sa nulom.

TREĆI SET - 6:0!

Izvor: MN PRESS



6:0 Snažan servis Troickog, za blistav set i za ubedljivih 6:0 u trećem setu!

5:0 Sjajna igra i drastično veća energija našeg tima! Treći brejk u ovom setu, za dolazak nadomak vođstva 2:1, posle tačno dva sata igre.

3:0! Najbolja igra našeg tandema do sada! Dva "brejka" i jedan osvojeni servis gem, za najubedljiviju prednost Zikija i Viktora do sada!

1:0 Sjajan početak! Odmah brejk! Zimonjić je izdržao razmenu na mreži i poentirao za vođstvo našeg tima na servis protivnika.

DRUGI SET 7:6 (3)

Izvor: MN PRESS



7:6(3) Izjednačenje! Posle više od šest minuta borbe u taj-brejku, naš tim odličnih bekhendom Viktora Troickog postavlja 1:1 u setovima!

6:6 Borba traje... I jedni i drugi su mirno sačuvali svoje servise, pa će drugi set otići u taj-brejk.

5:4 197 na sat! Toliko je snažan bio Zimonjićev servis za vođstvo 30:15, a onda je još jednim jakim udarcem odservirao as, za 40:30. Španci su se borili, izborili i za "brejk" lopte, ali je naš tandem ipak izborio važan gem.

4:4 Prvi brejk srpskog dubla! U odličnom trenutku! Mark Lopez je servirao, a Viktor i Zimonjić su ekspresno izjednačili!

3:4 Šteta... Troicki je spasavao brejk lopte, ali je Mark Lopez čvrsto zadržao reket i doneo Špancima vođstvo i šansu da naprave veliki korak ka osvajanju drugog seta.

3:3 Viktor Troicki igra odličan tenis i danas, ali je to za sada nedovoljno za vođstvo. I Španci bez velikih problema osvajaju svoje servis gemove.

2:2 Stabilniji početak drugog seta u odnosu na prethodni. Zimonjić dobro servira, ali je očigledno nezadovoljan svojom igrom u polju.

1:0 Sada počinjemo snažnije! Zimonjić je veoma dobrim servis gemom doneo našem timu startno vođstvo.

PRVI SET - 4:6

Izvor: MN PRESS



4:6 Šteta... Španci posle tri spasene brejk lopte (dve u prošlom servis gemu, a jedne u ovom) osvajaju prvi set i stiču prednost 1:0. Idemo dalje...

4:5 Snažni servisi Viktora Troickog, za asove i lake poene i njegovom trećem servis gemu. Posle pauze, Španci će servirati za prvi set.

3:5 Šteta... Bilo je prilike, ali je Zimonjić pomalo ishitrenim bekhend udarcem pokušao da okonča gem. Španci su se izvukli iz teške situacije.

3:4 Snažan servis Zimonjića za vođstvo 40:0, a potom i za miran kraj važnog gema. Vreme je za napad na "brejk".

- Interesantno je da Karenjo do 2016. nijednom nije nastupio u ATP finalu, a od tada u čak 11. Između ostalog, u dublu je prošle sezone igrao i meč za titulu US Opena. Iste godine, sa Rafaelom Nadalom osvojio je titulu u Pekingu.

2:3 Španci od starta dokazuju kvalitet svog dubla. Brejkom u trećem gemu poveli su 2:1, a prednost su potom potvrdili u četvrtom. Ipak, naš tandem ostaje miran.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC