• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Jedva čekamo meč sa Francuskom

Autor mondo.rs

Đoković i ostali članovi selekcije Srbije veruju da će u septembru na gostovanju u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa biti u najjačem sastavu

 Dejvis Kup Nenad Zimonjić: Jedva čekamo meč sa Francuskom Izvor: MN PRESS

Teniska reprezentacija Srbije ekspresno je trijumfovala u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa. Izabranici Nenada Zimonjića već posle dva dana borbe protiv Španije obezbedili su plasman u polufinale, gde će se od 15. do 17. septembra sastati sa Francuskom.

Posle trijumfa Novaka Đokovića i Viktora Troickog u singlu u petak, Srbija je slavila i u subotu u dublu, posle velike borbe.

Zimonjić i Viktor Troicki bili su bolji od Marka Lopeza i Pabla Karenja Buste u pet setova - 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 4:6, 6:2.

"Ušli smo uspavano u meč, ali na vreme smo se vratili u drugom setu, iako su oni imali brejk prednosti. Znali smo da neće biti lak meč, jer su protivnici jaki i sjajni dubl igrači. Ipak, nakon drugog seta počeli smo dobro da igramo, kao tim. Servirali smo jako, dobro reternirali, iskoristili šanse koje smo imali. Zahvalio bih se i selektoru što je igrao sa mnom i dao sve od sebe. Drago mi je kako je prošao ovaj vikend Dejvis kupa", rekao je Troicki.

Selektor Zimonjić priznao je da je bio pod izvesnim pritiskom pre dubl meča.

"Nije bilo lako da stavim sebe u dubl. To je bila velika odgovornost. Bilo je kao da nemam prava na grešku, da moram da pobedim. Ušao sam pod malo većim pritiskom, ali Troicki je bio tu. Igrao je sjajno od početka. U drugom setu mislim da sam podigao nivo igre i da smo potom odradili odličan posao na terenu", rekao je Zimonjić.

SELEKTOR I "SELEKTOR"

Dok je Nenad Zimonjić igrao dubl na terenu sa Viktorom Troickim, na klupi ga je "menjao" Dušan Lajović. Duci je u nekoliko navrata žestoko bodrio svoju ekipu, a davao im je 

savete i u pauzi.

"Govorio sam im magične reči. Šalim se, rekao sam između četvrttog i petog seta da samo nastave istim tempom, da je sve savršeno, a da sam ja tu da ih podržim i posavetujem ako im je potrebno i da na mene mogu da se oslone u svakom pogledu", rekao je Lajović uz osmeh.

Zimonjić je istakao da su se svi u timu maksimalno zalagali, kao i uvek, uključujući i Ducija.

"Lajović je bio sjajan, ali ne samo kao selektor. Odradio je dobar posao, jer neko mora da sedi i na stolici... On je već dugo deo tima, tu je da nas podrži i trenira, i mislim da je prilično podigao nivo igre. Nadam se da će mu treninzi sa Novakom i Viktorom pomoći za nastavak sezone", naglasio je Zimonjić.

Srbija će za narednog rivala imati Francusku, tim koji je takođe overio pobedu pred domaćom publikom u Roanu protiv Velike Britanije već posle dva dana. Pobedu domaćem timu doneli su Lukas Pui i Žeremi Šardi u singlu, odnosno dubl Nikolas Mau - Žilijen Beneto.

Zimonjić je naglasio da je najvažnije da njegov tim bude na okupu pred gostovanje u Francuskoj.

"Za nas je najvažnije da budemo u najjačem sastavu. Nama nikada atmosfera, posvećenost i želja nisu bili problem, ni težak raspored, već povrede i obaveze. Svi koji se odazovu, uvek pruže maksimum. Nadam se da ćemo i u septembru biti kompletni i u odličnoj formi. Jedva čekamo da odemo u Francusku, jer nismo imali priliku da igramo tamo. To je nešto posebno tamo u Dejvis kupu. Oni uvek imaju najjači tim, jer im je to obaveza zbog teniskog saveza. Imaju sjajnu atmosfera i dosta kvalitetnih igrača. Na njima je da odaberu ono što im najviše odgovara - grad, podlogu i tim, ali ko god da bude igrao, očekuje nas izuzetno težak meč", rekao je selektor Srbije i izrazio nadu da će se Janko Tipsarević i Filip Krajinović uskoro vratiti u tim.

Novak Đoković ponovio je da su Francuzi rival za poštovanje, ali da su on i saigrači spremni da pruže maksimum i ponove uspeh iz 2010. kada su osvojili jedini trofej Dejvis kupa.

"Francuska je reprezentacija sa mnogo uspeha. Mnogi njihovi igrači stasavaju sa time da je Dejvis kup veom važan. Igranje za nacionalni tim je obavezno i zato su uvek jaki. Biće veoma motivisani, jer dugo nisu osvojili 'salataru'", naveo je najbolji igrač Srbije.

Đoković je potvrdio da će u septembru igrati protiv Francuske.

"Daću sve od sebe da igram u polufinalu Dejvis kupa. Sad kad smo tu, želimo da igramo u najjačem sastavu. Čak iako osvojim US Open, to neće biti problem", naveo je Novak.

On je rekao i da ne strahuje što će za nekoliko dana promeniti podlogu i sa veoma brzog terena u Beogradu preći na šljaku u Monte Karlu.

"Radujem se nastavku sezone. Lepo sam se osećao u Beogradu i na terenu i van njega i mislim da će ta promena pozitivno uticati na moju igru. Sezona se nastavlja, ne plašim se promene podloge", istakao je drugi igrač sveta.

On je uz široki osmeh svih prisustnih napomenuo da je atmosfera u timu uvek odlična a da je za nju uvek najzaslužniji Troicki.

"Prijateljski odnosi koje gajimo u timu, ukljčujući i Janka Tipsarevića i Iliju Bozoljca koji su iz ove generacije, krunišu naše dobre rezultate. To nam uliva dodatno samopouzdanje", rekao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC