• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Francuske da bude kao 2010.

Autor mondo.rs

Gostovanje Srbije "trikolorima" u septembru biće drugi njihov susret u Dejvis kupu, nakon što je srpski tim slavio 2010. Đokoviću i drugovima biće to četvrto polufinale u poslednjih sedam godina.

 Dejvis Kup polufinale Srbija Francuska najava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Francuska će ugostiti Srbiju u meču polufinala Svetske grupe Dejvis kupa, od 15. do 17. septembra.

"Trikolori" su plasman među četiri najbolje ekipe stekli već posle dva dana duela sa Velikom Britanijom, koja je nastupala bez prvog igrača sveta Endija Mareja.

Prvog dana u singlu Lukas Pui je pobedio Kajla Edmunda (7:5, 7:6, 6:3), dok je žeremi Šardi bio bolji od Danijela Evansa - 6:2, 6:3, 6:3. Pobednički bod doneli su Žilijen Beneto i Nikola Mau u dublu, savladavši Dominika Inglota i Džejmija Mareja u četiri seta - 7:6, 5:7, 7:5, 7:5.

Francuzi su napravili veliki uspeh budući da su prvi duel protiv Britanaca na šljaci dobili bez pomoći najboljih igrača.

U Roanu zapravo nije cela prva postava. Izostali su Žo-Vilfer Conga, Rišar Gaske, Gael Monfisi Pjer-Ig Erber, ali su i uprkos tome domaćini ostvarili ubedljiv trijumf i revanširali se Britancima za poraz u četvrtfinalu 2015. godine (1:3), kada su Mareji i ekipa osvojili i "salataru".

Francuska i Srbija u septembru će drugi put odmeriti snage. Prethodni duel odigran je pre sedam godina, u finalu Dejvis kupa u Beogradskoj areni, kada je Srbija trijumfovala 3:2 i osvojila prvu titulu u tom takmičenju.

U srpskom timu Novak Đoković ostvario je tada dve pobede u singlu protiv Gaela Monfisa i Žila Simona, dok je poslednji bod Srbiji doneo Viktor Troicki protiv Mihaela Lodre. Pre toga Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u dublu su pobedili Lodra i Arno Klemon u pet setova.

Francuzi su čak devet puta bili šampioni Dejvis kupa, a u novijoj istoriji imaju tri trofeja - 1995, 1996. i poslednji osvojen 2001. godine.

Srbiji će meč protiv Francuske u septembru biti četvrto polufinale u Dejvis kupu. Posle 2010, kada su osvojili "salataru", u polufinalu su savladali Češku, od iste reprezentacije poraženi su 2013, dok su 2011. kod kuće izgubili od Argentine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC