• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak "slomio" Simona i izbegao fijasko!

Autor mondo.rs

Drugi teniser sveta bio je na ivici poraza na startu turnira Masters serije u Monte Karlu. Presudan je bio brejk pri rezultatu 4:5 u trećem setu.

Bilo je "gusto"!

Novak Đoković uspeo je da prisebnom igrom u odlučujućim trenucima zaustavi neugodnog Francuza Žila Simona (32. na ATP listi) i izbegne još jedan loš start na "domaćem" Mastersu u Monte Karlu.

Srpski teniser pre godinu dana je u drugom kolu doživeo senzacionalan poraz od Čeha Jiržija Veselog, rezultatom 1:2, a sada je posle više od dva i po sata igre savladao Simona takođe sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:5)!

Na putu do pobede prevazišao je veliki broj neiznuđenih grešaka (43, Simon samo 26) i slabu realizaciju brejk šansi u drugom setu (1/8).

Đoković će se, najverovatnije u četvrtak, sastati sa boljim iz duela Pablo Karenjo Busta (Španija, 19) - Karen Hačanov (Rusija, 52).

Mladi Rus u utorak je "preslišao" Francuza Maua, rezultatom 6:2, 6:4, dok je Španac dan ranije dobio uzbudljiv okršaj sa Italijanom Fonjinijem - 7:6, 6:7, 6:3.


Novak je protiv Simona mogao da završi posao sa mnogo manje napora i utrošenog vremena, ali je platio ceh zastoju pri vođstvu od 2:1 (uz brejk prednosti) u drugom setu.

Umesto da autoritativno nastavi meč, on je dozvolio izjednačenje (2:2), a zatim se situacija dodatno pogoršala.

Novak u petom gemu nije iskoristio ukupno četiri brejk lopte (bilo je i 0:40), u šestom je ponovo poklekao na svom servisu i Simon je tih 2:4 rutinski pretočio u 1:1 u setovima.

NAKON DOHE 6:3

Novak je na početku 2017. osvojio turnir u Dohi (pet pobeda), a zatim je na turnirima imao sledeći učinak - na Aus openu 1:1, u Akapulku i Indijan Velsu po 2:1 i u Monte Karlu, za sada, 1:0.

Koliko god da se mučio i u odlučujućem, trećem setu, Novak zaslužuje pohvale za dvostruki "kam-bek" iz rezultatskog deficita. Francuz je pravio brejkove za 2:3 i 4:5, a naš as uspevao da uzvrati u sledećem gemu. Kod 4:5 nije imao ni izbora, jer bi još jedan izgubljen gem značio poraz i još jednu preranu eliminaciju.

Ovako, Đoković je iskoristio nesigurnost i neodlučnost protivnika, preokrenuo na 6:5, pa u narednom gemu posle 30:0 za Simona "vezao" četiri poena i priveo meč kraju na željeni način, ne dozvolivši da uđe u "rulet" taj-brejka.

Protiv Simona sada ima skor 11:1 (9:1 na tvrdoj podlozi, 1:0 na travi, 1:0 na šljaci), uz jedini poraz u prvom odmeravanju snaga, u Marseju pre devet godina.

U mečevima na dva dobijena seta, tri puta je bilo 2:0, a ovo je peta pobeda rezultatom 2:1, što pokazuje da je Francuz tradicionalno težak protivnik. Prethodni njihov okršaj, na Australijan openu 2016, završen je rezultatom 3:2.

Na sedam nastupa u Monte Karlu (2008-2015, zbog povrede kolena pauzirao 2011), pre pomenutog poraza od Veselog, Đoković je u uzeo dve titule (2013, 2015), izgubio dva finala (2010, 2012) i tri puta stao u polufinalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC