• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Mučili se Nadal, Marej...

Autor mondo.rs

Nije samo Novak Đoković imao problema na startu prvog velikog turnira na šljaci ove sezone.

Svi glavni favoriti plasirali su se u treće kolo Masters turnira u Monte Karlu, ali ni za jednog od njih se ne može reći da je to uradio rutinski i bez ozbiljnih problema, bar u pojedinim delovima meča.

Nakon što je Novak Đoković (drugi nosilac) u utorak bio na ivici eliminacije u susretu sa Žilom Simonom, Endi Marej (1), Sten Vavrinka (3) i Rafael Nadal (4) dobili su svoju porciju žestokog otpora od strane "papirnatih" autsajdera.

Marej je pobedio Luksemburžanina Žila Milera (28. na svetu) rezultatom 7:5, 7:5 i sledeći protivnik biće mu Španac Albert Ramos Vinolas.

Miler je u prvom setu imao dve brejk i set lopte pri vođstvu od 5:3, a pri 5:4 je poklekao pod pritiskom, ne uspevši da osvoji gem na svoj servis i tako povede 1:0. Marej je i u drugom setu nadoknadio brejk zaostatka.

NOVAK PROTIV ŠPANCA

Karenjo Busta (13. nosilac) pobedio je Rusa Hačanova 6:4, 6:4 i u četvrtak će se u okviru osmine finala sastati sa Novakom Đokovićem. Srpski teniser ubedljivo je dobio jedini međusobni okršaj, upravo u Monte Karlu pre tri godine - 6:0, 6:1.

Vavrinka je u susretu sa Jiržijem Veselim (54) prolazio kroz njemu svojstvene padove koncentracije, ali nije dozvolio Čehu da ga stavi na listu svojih "žrtava" zvučnog imena, zajedno sa Novakom Đokovićem, koga je prošle godine u Monte Karlu savladao u drugom kolu.

Švajcarac je dobio meč u tri seta (6:2, 4:6, 6:2) i sada ide na Urugvajca Kuevasa, koji je u prvoj rundi bio bolji od Viktora Troickog.

Konačno, "kralj šljake" Rafael Nadal trebalo je da ima lagan posao protiv Britanca Kajla Edmunda (45) i tako je i bilo, ali samo u prvom setu. Potom je Edmund zaigrao kao u transu i Španac do poslednjeg poena nije mogao da bude siguran da će slaviti - 6:0, 5:7, 6:3.

Nadal će u trećem kolu biti pred velikim izazovom, jer ga posle 6:0, 6:4 protiv Felisijana Lopeza čeka talentovani Rus sa nemačkim pasošem, Aleksandar Zverev (20).

Tomašu Berdihu, devetom nosiocu, takođe nije bilo svejedno u duelu sa 39-godišnjim nemačkim veteranom Tomijem Hasom - 3:6, 6:1, 6:4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC