• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Viktor zamalo do viktorije protiv Rodika

Viktor Troicki se žestoko borio i bio potpuno ravnopravan rival Endiju Rodiku, ali je na kraju položio oružje - 7:6, 2:6, 4:6 u 2. kolu Majamija.

 MAJAMI: Viktor zamalo do viktorije protiv Rodika Izvor: MONDO

Viktor Troicki potvrdio je da izrasta u sjajnog tenisera, nakon odlične partije protiv Endija Rodika u drugom kolu turnira u Majamiju. Dvadesetjednogodišnji Beograđanin se žestoko borio i bio potpuno ravnopravan rival favorizovanom Amerikancu, ali je na kraju položio oružje posle tri seta - 7:6, 2:6, 4:6.

Nakon što je u mečevima protiv najboljih tenisera, Rožea Federera i Rafaela Nadala potvrdio da ima "štofa" za velika dela, srpski teniser dobrano je namučio i šestog igrača sveta.

Troicki je posle "minusa" na startu meča (1:3) odmah krenuo oštro i anulirao prednost protivnika. U nastavku je "šetao" Rodika po terenu, nekoliko puta ga naterao da baci reket, a zatim, pošto ga je dobro iznervirao, napravio je brejk u jedanaestom gemu (6:5), a onda "kao mator" rešio set u svoju korist, posle 50 minuta žestoke borbe.

Svestan da se mladi Troicki ne šali, Rodik je u drugom setu morao maksimalno da koristi svoje najjače oružje - servis, pa je udarao kao besan. Gemove na svoj servis rešavao je brzo, ali ni Troicki nije popuštao, pa je neizvesnost potrajala do šestog gema, kada je Amerikanac uspeo da napravi brejk - 4:2.

Osokoljeni Rodik nakon toga je dobio i dva naredna gema i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

I u trećem setu je Troicki mučio 113. mesta bolje rangiranog rivala. On je u trećem, maratonskom gemu propustio pet brejk lopti, a onda odolevao Rodikovim "bombama" sve do desetog gema, kada je i konačno poklekao.

Srpski teniser nije uspeo da izbori plasman u treće kolo, ali je još jednom potvrdio da konstantno napreduje u igri, što će se verovatno brzo odraziti i na njegov rejting.

Rodik će u trećem kolu igrati protiv kvalifikanta Čeha Ive Minara, 86. sa ATP liste, koji je iznenadio Argentinca Huana Ignasija Čelu - 6:3, 5:7, 6:3.

Turnir u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 3,7 miliona dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC