• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić za MONDO: Idemo u Finsku

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Reprezentativci BIH pozvani da dođu na okupljanje i putovaće u Finsku na kvalifikacioni meč za EP, potvrdio je za MONDO jedan od "zmajeva", Mirsad Terzić.

Odlazak reprezentacije BiH na kvalifikacionu utakmicu za EP u Finsku doveden je u pitanje zbog finansijskih problema, međutim , po svemu sudeći "zmajevi" će putovati u Skandinaviju.

Ovu informaciju dan pred istek roka za plaćanje puta u Finsku potvrdio je za MONDO Mirsad Terzić,  jedan od reprezentativaca sa najdužim stažom.

"Obavješteni smo iz Saveza da dođemo na okupljanje u Sarajevo. Ja sam kartu iz Budimpešte već kupio i nadam se da će to sve biti OK", rekao je na početku razgovora Terzić.

Bek mađarskog Vesprema želi da se fokusira na teren, a ne na dešavanja van njega.

"Nadam se da će svi naši igrači doći svježe glave, da ne pričamo o ovim problemima, jer problema je uvijek bilo. Kad bi se poredili sa nekim normalnim savezima i kad smo za neke naše uslove normalno funkcionisali opet to nije bilo na nekom nivou, ali ne treba gledati sve tako crno. Nadam se da ćemo doći čiste glave da odradimo svoj posao", poručio je Terzić, koji je  svjestan situacije u kojoj se nalazi rukometna reprezentacija BiH i Rukometni savez BiH.

"Naravno da ne možemo pobjeći od toga kada se par dana prije nekog okupljaanja rješavaju neka pitanja, da li će ga uopšte i biti,. Malo je teško ne misliti na to. Ja pokušavam misliti na taj sportski dio i nadam se da će i Srbi i Bošnjaci i Hrvati skontati da je najbitnija reprezentacija", dodao je Terzić.

On ističe da i nakon dva početna poraza BiH u kvalifikacijama ima šanse da se domogne Evropskog prvenstva.

"Propustili smo veliku priliku protiv Austriji, nismo ih dobili, što bi nam otvorilo dosta toga u ovim kvalifikacijama, ali opet imamo sreće da nas to nije automatski izbacilo iz konkurencije za drugo mjesto. Gledali smo Finsku i selektor nam je dosta utakmica poslao  i dosta individualne analize. Finci nisu ekipa za potcijeniti, to ej veoma ratoborona ekipa, slijedi nam velika borba s njima. Iznenadili su Austrijance u Austriji tako da samim tim pokazuju svoju ozbiljnost. Ipak, mi smo kvalitetnija ekipa i nadam se da ćemo doći na okupljanje da igramo rukomet, a ne da rješavamo probleme u savezu", rekao je Terzić.

Dvomeč sa Finskom mogao bi biti odlučujući u ovim kvalifikacijama za EP.

"Kvalitetom možemo sa Fincima da se borimo, mislim da smo kvalitetnija ekipa, a nećemo otići ni u Austriju da se predamo. Možemo sa Austrijancima igrati egal utakmicu i  mislim da u prvoj utakmici nismo pružili naš maksimum", zaključio je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC