• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena režirala preokret godine!

Jankovićeva odbranila pet meč-lopti i savladala autsajderku Sofiju Arvidson, iako je u trećem setu gubila 5:1!

 Jelena režirala preokret godine! Izvor: MONDO

Treća teniserka sveta Jelena Janković kroz "pakao" je stigla do pobede nad Šveđankom Sofijom Arvidson u drugom kolu Soni Erikson opena u Majamiju.

Ona se protiv 63. igračice na WTA listi vratila iz deficita od čak 1:5 u trećem setu i trijumfovala rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:2, 7:6 (11:9). Meč je trajao dva i po časa, a samo poslednji set 67 minuta.

Jankovićeva će se u trećem kolu sastati sa neugodnom i nepredvidivom Čehinjom Lusi Šafarovom, koju je do sada savladala u oba međusobna okršaja.

Malo, neverovatno malo nedostajalo je da "Džej Džej" na Floridi, koja je pored Beograda njena druga kuća, doživi sudbinu Novaka Đokovića.

Ipak, fanatičnom borbenošću i nepokolebljivim karakterom uspela je da se izvuče iz izgubljene situacije i obezbedi opstanak na turniru, zajedno sa Anom Ivanović i Jankom Tipsarevićem.

Jelena je zabeležila 56 viner udaraca, ali i isto toliko neiznuđenih grešaka.

U prvom setu su na obe strane viđena po dva brejka, a Šveđanka je u dramatičnom trinaestom gemu imala mirnije živce i stigla do vođstva.

Drugi set u potpunosti je pripao srpskoj teniserki, koja je dva puta osvojila gem na servis protivnice, na svoj bila sigurna i bez problema izjednačila na 1:1.

Arvidson je zatim zaigrala maksimalno efikasno. Iskoristila je sve svoje šanse da povede sa teško dostižnih 5:1. Jankovićevoj se prethodnih godina događalo da izgubi meč posle takvog vođstva, ali ovog puta je bio red da ona iskoristi mentalnu nesigurnost igračice sa druge strane mreže.

U velikom stilu je vezala četiri gema, stigla do još jednog taj-brejka i manirom prave šampionke ga dobila rezultatom 11:9. Dovoljno je reći da je Šveđanka u tom gemu imala čak pet meč-lopti!

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC