• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaler Barselone uvodi novine u tenis?!

Autor mondo.rs

Đerar Pike predložio reformisano takmičenje u Dejvis kupu, podržali ga Đoković, Marej, Nadal!

Đerar Pike nije "samo" fudbaler Barselone i reprezentacije Španije, momak koji je u karijeri osvojio mnoge trofeje, već i ozbiljan biznismen i jednog dana pretendent na fotelju predsednika katalonskog kluba.

Uz to je i zaljubljenik u tenis, ali ne tek pasivan posmatrač. Naime, Pike je došao na ideju da predloži da se promeni sistem takmičenja u Dejvis kupu, a za to je dobio podršku pojedinih najboljih tenisera sveta!

Pikeova ideja je da bude napravljena neka vrsta turnira Dejvis kupa, u kojem bi učestvovalo 16 reprezentacija i koje bi igrale jednu nedelju na jednoj lokaciji po nokaut sistemu. Dakle, kao fudbalsko ili košarkaško prvenstvo.

"Ta ideja je stvarno uzbudljiva, jer tenisu je tako nešto potrebno. Mislim da bi bila odlična stvar za tenis, ako se to bude dogodilo", rekao je Endi Marej koji je sa reprezentacijom Velike Britanije 2015. godine osvojio prvu titulu šampiona Dejvis kupa.

Prema sadašnjem formatu Dejvis kupa, trodnevni dueli raspoređeni su u februaru, aprilu, septembru i novembru, pa se često događa da zbog zgnusnutog rasporeda mnogi najbolji teniseri otkazuju mečeve za svoje reprezentacije.

Pike je ovu ideju izložio i šefu ATP-a Krisu Kermodeu, ali i pojedinim teniserima u neformalnim razgovorima. Fudbaler Barselone mišljenja je da će ovaj sistem za koji se zauzima privući bogate sponzore, koji će obezbediti milionske nagrade, a još važnije, neće biti otkazivanja najboljih tenisera sveta.

Ideju PIkea podržao je i navijač Real Madrida, Rafael Nadal.

"Međunarodna teniska federacija je statična godinama. Nisu se pomakli ni za pedalj i ostali su zaključani za nove ideje i rešenja. Pike je jedan od ljudi koji predlaže da se formira neka vrsta Svetskog kupa i mislim da bi to bilo veoma interesantan sistem takmičenja. Nadam se da će ideja zaživeti", rekao je Nadal.

I Novak Đoković podržava Pikea.

"Videti da jedan sjajan fudbaler pokazuje interes za tenis je stvarno sjajno, pogotovo što se tiče biznisa. To može da donese samo nešto pozitivno. Pike i ja smo razgovarakli nekoliko puta o tome", rekao je 12-ostruki osvajač grend slem titula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC