• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naibei i Jevtićeva najbrži u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Agencije

Kenijac Samuel Naibei Kiplimo u muškoj i Olivera Jevtić u konkurenciji dama pobjednici su Trećeg m:tel polumaratona u Banjaluci.

 Kenijac pobjednik trećeg banjalučkog mtel polumaratona Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Atletičar iz Kenije je dionicu dugu 21 kilometar istrčao za 1:04:07, ali za pet sekundi je bio sporiji od rekorda m:tel polumaratona u Banjaluci.

"Ovo mi je dosad najbolji polumaraton, za razliku od drugih staza ovdje je ravno i lakše je trčati. Postigao sam dobro vrijeme, pred finiš sam se osjećao opušteno. Definitivno, banjalučki polumaraton je dosad najbolji u mojoj karijeri", rekao je Kenijac poslije trke.

Drugo i treće mjesto osvojili su mađarski atletičari Tamaš Nađ i Lajoš Ferenc, dok je četvrta pozicija pripala Darku Živanoviću iz Srbije, koji je postao i regionalni šampion u ovoj disciplini.

U ženskoj konkurenciji najbrža na banjalučkim ulicama bila je srpska atletičarka Olivera Jevtić, koja je zabilježila vrijeme 1.16. 49. 

"Bilo je lijepo trčati po izuzetnoj stazi, koja je ravna i prava svjetska. Uživala sam danas, hvala Banjaluci i vidimo se sljedeće godine", rekla je Olivera i dodala da je malo umorna zbog Beogradskog maratona. "U Banjaluku sam došla da više uživam".

Završena je "Trka zadovoljstva" od tri kilometra, a tu dionicu su najbrže pretrčali Zoran Bakić i Marija Mršić.

Više od 5.000 takmičara u svim trkama iz 50 zemalja regiona i svijeta učestvovalo je na Trećem m:tel polumaratonu, koji se u nedjelju održao u Banjaluci. 

Nastupio je i Banjalučanin Igor Mitrović, kao i Lusija Kimani iz Prijedora, Danijela Kuna iz Kupresa i Alija Imamović iz Sarajeva.

Prije početka trke učesnike je pozdravio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora banjalučkog m:tel polumaratona, rekavši da je Banjaluka ponosan domaćin da je svake godine sve bolja organizacija trke i da je sve više učesnika i posjetilaca.

On je učesnicima poželio uspjeh, rekretivcima da uživaju u trci, a gostima da ponesu najbolje uspomene iz Banjaluke.

Za učesnike polumaratona na svaka tri kilometra duž staze postavljene su okrepne stanice sa vodom, te po jedna stanica sa voćem i izotoničnim napicima i gelovima.

Aktivnosti u okviru Trećeg m:tel polumaratona startovale su u petak kada je počela podjela takmičarskih brojeva.

Polumaraton je obilježio niz događaja, između ostalih, "Ekspo sajam" i "Tropik bambini maraton".

Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona, kao najveću vrijednost ove manifestacije izdvojio je promociju trčanja i zdravog načina života.

Zihnija Durgut iz Sarajeva drugi put je učestvovao na Banjalučkom polumaratonu i mnogo mu se sviđa ova trka. Iako se u mladosti bavio sportom, sada je rekreativac.

"Cilj mi je bio da istrčim zdrav i živ", rekao je Durgut, a prenijele agencije.

Sa 63 godine Nik Jaković iz Engleske učestvovao je u mnogim trkama širom svijeta.

"Uvijek sam spreman, poznajem članove organizacije i obzirom da ovo organizuju tek treći put, napravili su odličan posao", rekao je Jaković.

Promoter ovogodišnjeg polumaratona je italijanski atletičar Đelindo Bordin.

Generalni sponzor polumaratona je kompanija m:tel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC