• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet je "kralj šljake"!

Autor mondo.rs

Rafael Nadal vraća se u veliku formu. Za mesec dana osvojio tri turnira na zemlji, poslednji masters u Madridu. Odlična uvertira za Rim i Rolan Garos. Dominik Tim "pao" u dva seta. Nole i Rafa po 30 masters titula.

Monte Karlo, Barselona Madrid...

"Kralj šljake" vraća krunu na svojoj omiljenoj podlozi, a toga smo postali svesni pošto je Rafael Nadal imao perfektnu nedelju u svom glavnom gradu - Madridu.

Možda je u Monte Karlu imao trenutak inspiracije, u Barseloni slabiju konkurenciju, ali je u Kahi Magiki definitivno potvrdio da je s obe noge zakoračio na šampionsku stazu, istu onu kojom je godinama hrabro gazio boreći se u velikom trouglu - protiv Rodžera Federera i Novaka Đokovića.


Sjajni Španac je posle ubedljive pobede nad Đokovićem u polufinalu, odigrao odličan meč i za titulu protiv Dominika Tima i osvojio 72. trofej u karijeri - 7:6(8), 6:4.

Peti u Madridu!

U kakvoj se formi nalazi Rafa najbolje svedoči podatak da mu je titula u prestonici Španije treća ove sezone ili preciznije rečeno u poslednjih mesec dana. Već je nadmašio sopstveni rezultat iz 2016. i izjednačio onaj koji je imao pretprošle sezone. Jedna mu nedostaje da bude isti kao 2014...

Nadal je poslednji put bio pobednik u Madridu 2014, a pobeđivao je još 2013, 2010. i 2005. godine.


Set koji su Austrijanac i Španac odigrali na početku finala ušao je u istorji, ne samo turnira u Madridu, već i tenisa. Trajao je sat vremena i 20 minuta, a zavrešen pošto je Nadal dobio taj-brejk rezultatom 10:8.

Prvo je Tim napravio brejk, pa Rafa vratio. Kod 5:4 za domaćeg tenisera, a na servis Austrijanca, Nadal je imao tri set lopte pri rezultatu 0:40, ali je Dominik odigrao maestralno i vratio se u set.

U taj-brejku deveti igrač sveta prvi propušta set loptu, zatim priliku ima i Rafa, pa opet Tim, da bi ovaj deo igre konačno finalizirao Nadal.

Zanimljivo i dugačka bila je borba i u drugom setu (sat vremena). Nadal je u prvom gemu uspeo da oduzme servis rivalu, potom i da obrani brejk loptu. Sa još četiri se suočio kod 5:4, ali je smogao snage da preokrene i pobedi.

Novak Đoković i Rafael Nadal ponovo su izjednačeni po broju masters titula. Obojica ih imaju po 30, Rodžer Federer je treći sa 26, Andre Agasi četvrti sa 17, dok ih Endi Marej ima 14.

Svaka čast, majstore! 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC