• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor spreman za uličnu trku

Autor mondo.ba

Tradicionalna međunarodna ulična trka „Prijedor 2017“ održaće se po 24. put.

 Ulična trka Prijedor 2017 Izvor: Zoran Pajčin/MONDO

Tradicionalna međunarodna ulična trka „Prijedor 2017“ održaće se po 24. put 16. maja, na dan Grada, sa početkom u 15 časova na Trgu majora Zorana Karlice.

Promoter ovogodišnje trke je proslavljeni bacač kugle i petorostruki učesnik olimpijskih igara Dragan Perić iz Srbije.

„Ove godine očekujemo oko 3000 hiljade takmičara, od najmlađih „cicibana“ djece iz vrtića  preko učenika osnovnih i srednjih škola do veterana od 45+ godina starosti. Centralni događaji, trka seniorki koje će trčati 2000 metara ( 3 kruga ) počinje u 18:30 časova dok trka seniora koji će trčati 4500 metara ( 7 krugova ) počinje u 18:45 časova. Manifestacija počinje u 15 časova trkom veterana. Prošlogodišnji pobjednici seniorskih trka Elzan Bibić i Teodora Simović su najavili dolazak i ove godine. Takođe, dolazak je najavila i četverostruka pobjednica trke seniorki slavna Amela Terzić. Ove godine očekujemo dolazak takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Takođe, što nam je posebno zadovoljstvo, ove godine po prvi put organizujemo trku za djecu sa posebnim potrebama kojima smo obezbjedili posebne nagrade za učešće,“ rekao nam je SSS za sport u Gradskoj upravi Prijedor Zdravko Ostojić.

Predsjednik Atletskog kluba Prijedor Marko Golubović je za Mondo potvrdio da će takmičari iz Kenije Žoel Manina i Hilari Kiptun sigurno učestvovati, to ih uz prošlogodišnjeg pobjednika Elsada Bibića čini favoritima za pobjedu.

U razgovoru za Mondo Srdjan Samardzića nam je potvrdio da je njegov nastup pod znakom pitanja zbog iscrpljenosti na Banjalučkom polumaratonu.

 Iz Gradske uprave navode da su troškovi za ovogodišnju trku na nivou prošlogodišnjih i iznose 45 000 KM dok je nagradni fond 16 000 KM. Generalni sponzor sportskog praznika u gradu na Sani je Grad Prijedor uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Očekuje se povoljno vrijeme i Prijedorčani će tradiocionalno u masovnom broju ispuniti ulice da bi pružili podršku svim takmičarima koji su sigurno spremni i motivisani za „obračun“ sa štopericom. Rezultate trke pratite uz Mondo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC