• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaustavljen Nadal!

Autor mondo.rs

Našao se neko dovoljno dobar da zaustavi seriju pobeda Španca na šljaci. Posle 17 trijumfa u nizu i tri titule na tom putu, Nadal je zaustavljen.

Rafael Nadal je zaustavljen!

Posle 17 pobeda u nizu na šljaci ovog proleća i tri titule osvojene na tom putu, pronašao se neko dovoljno dobar da ga nadigra.

U četvrtfinalu Mastersa u Rimu, poslednjeg pred start Rolan Garosa:

(4) Rafael Nadal - (8) Dominik Tim 4:6, 3:6, posle sat i 50 minuta igre na očajnom terenu na "Foro Italiku".

Tim, koji je pre fantastičnog izdanja u prestonici Italije ovog petka popodne doživeo četiri poraza u pet prethodnih mečeva sa levorukim gren slem šampionom, sada će čekati kraj duela (2) Novak Đoković - Huan Martin Del Potro, posle kojeg će saznati protivnika u polufinalu.

Nadal je pobedio Tima u finalu Mastersa u Madridu pre svega pet dana (7:6, 6:4), bio je bolji od njega i u Barseloni 30. aprila (6:4, 6:1), ali je 23-godišnji austrijski teniser mnogo toga naučio iz tih poraza, zaigrao hrabro, odlučno, ušao u teren, diktirao i stil igre i tempo, "oterao" Nadala u duboku defanzivu i posao obavio za manje od dva časa.

Popularni Rafa je Rim osvajao 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012. i 2013. godine.

Iako je Tim bio bolji u gotovo svim elementima igre, Nadal je uprkos podređenom položaju imao čak sedam brejk lopti i iskoristio jednu i to kada je uveliko pao u zaostatak od dva brejka u prvom setu.

S druge strane, Australijanac je svoje šanse koristio kada je bilo najvažnije, realizovao je četiri od osam brejk lopti, po dve u svakom setu i izborio šansu da se u subotu uveče bori za drugo uzastopno Masters finale.

Nadal je u drugom setu imao dve vezane brejk lopte pri vođstvu od 3:2, koje nije iskoristio, tako da je već u narednom gemu i sam doživeo brejk, posle kojeg Tim nije časio časa već je posao dovršio još jednim brejkom.

Rimski Masters prvi je u 2017. kojeg neće osvojiti Rodžer Federer (Indijan Vels, Majami) ili Nadal (Monte Karlo, Madrid).

To, u isto vreme, znači i da osim Đokovića, nijedan od igrača koji su ostali u žrebu ove nedelje nikada nije osvojio Masters turnir!

Rezultati četvrtfinala:


(6) Marin Čilić - Džon Izner 6:7 (3:7), 6:2, 6:7 (2:7)
(5) Miloš Raonić - (16) Aleksander Zverev 6:7 (4:7), 1:6

(4) Rafael Nadal - (8) Dominik Tim 4:6, 3:6
(2) Novak Đoković - Huan Martin Del Potro (21.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC