• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki spasao 20 brejk lopti!

Autor mondo.rs

Iskusni srpski teniser "prelomio" je Rusa Donskoja posle vrlo neugodna prva dva seta.

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, teže nego što pokazuje pogled na semafor i 3:0 u setovima.

On je savladao Rusa Jevgenija Donskoja (99. na ATP listi) rezultatom 7:6 (7:4), 6:4, 6:0, a ključ ovog meča krije se u realizaciji brejk šansi, koja je bila sjajna što se tiče Troickog (5/6) i katastrofalna kod njegovog rivala (1/21)!

Reprezentativac Srbije već može da se okrene analizi narednog rivala, pošto zna da će to biti Gruzijac Nikoloz Bazilašvili, trenutno 63. reket sveta.

Iako nije previše zvučno ime, Bazilašvili zaslužuje puni respekt nakon pobede nad Žilom Simonom - 3:1 (1:6, 6:2, 6:4, 6:1).

PARIZ MESTO USPEHA

Troicki je na grend slem turnirima najdalje stigao do četvrtog kola, tj. osmine finala. Tri puta je to uradio upravo na Rolan Garosu, a dva puta na Vimbldonu. Nažalost, ove godine mu se već u trećoj rundi "smeši" duel sa Rafaelom Nadalom.

Viktor je na početku drugog grend slem turnira sezone prebrodio neočekivano mnogo teških situacija.

U prvom setu je gubio 0:2, a nakon što je vratio brejk i smanjio na 2:3, u naredna dva servis gema je morao da odbrani čak sedam brejk lopti. Donskoj je pri vođstvu od 6:5 imao i set loptu na servis Troickog, ali je naš teniser izdržao i taj udar.

U odlučujućem gemu mu je jedan osvojen poen na servis Donskoja (za 5:3) bio dovoljan da iz "taj brejka" izađe kao pobednik.

Drugi set takođe mu je doneo probleme. Do vođstva od 4:3, stigao je uz spašenih osam brejk lopti, a onda je konačno stabilizovao servis i u idealnom momentu, pri rezultatu 5:4, iskoristio svoju prvu šansu za brejk u tom delu meča.

Ruski teniser posle svega nije imao snage za ozbiljniji otpor u trećem setu, pa ga je izgubio "sa nulom", mada je i tu pitanje šta bi bilo da je dobio neizvestan uvodni gem na Viktorov servis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC