• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENZACIJA, Vardar za prvaka Evrope!

Autor mondo.rs

Skopski sastav na Fajnal foru Lige šampiona za rukometaše pobedio Barselonu i protiv PSŽ-a u nedelju igra za titulu prvaka Evrope.

Evropa će dobiti novog prvaka Evrope!

Da li će prvu titulu osvojiti PSŽ ili Vardar saznaćemo u nedelju oko 20 časova, kada će se završiti veliko finale Fajnal fora u Kelnu.

Skopski sastav napravio je senzaciju i u polufinalu pobedio favorizovanu Barselonu - 26:25 (13:12), golom Luke Cindrića nekoliko sekundi pre kraja. Španci će priliku za deseti jubilarni trofej prvaka Evrope morati da potraže na nekom od narednih izdanja Lige šampiona.

Vardar je igrao maestralno i svoje prvo učešće na fajnal forvima krunisao plasmanom u finale, a možda i everopskim trofejom, najvrednijim.


Hrvatski srednji bek odigrao je odličnu utakmicu, u poslednjim napadima na meču preuzimao je odgovornost, i u napadu kojim se završao regularni tok meča, posle izjednačujućeg gola Kirila Lazarova, prelepo sa srednje pozicije uputio loptu ka golu i pogodio.

gol
Izvor: YouTube


Vremena za Barsu više nije bilo.

Na terenu čuvene Lankses arene, pred 30.000 gledalaca, nastalo je neopisivo slavlje legije stranaca iz Makedonije.

Sergej Samsonenko, Rus koji je 2014. godine kupio Vardar za manje od 100.000 evra, tri godine kasnije može da naplati svaki cent koji je uložio u klub, a to nije malo. Zanimljivo, ovaj biznismen je želeo da uloži novac u srpski sport, ali ovde nije naišao na razumevanje, pa je odlučio da produži za Skoplje i napravi čudo.

Uspeo je...

Srbija će u finalu imati četiri predstavnika i to sve u dresu Vardara - Ilija Abutović, Strahinja Milić, Mijajlo Marsenić i Janja Vojvodić. Kao jedan od najboljih defanzivaca Evrope Abutović je i u polufinalu odradio lavovski deo posla u borbi za fenomenalnim napadom Barselone.

Ivan Čupić i Aleks Dušebajev su postigli po sedam golova, Vuko Borozan pet, Cindić četiri... Arpad Šterbik je i ovaj put briljirao među stativama šampiona SEHA lige.

Šterbik
Izvor: YouTube


Nacionalni heroj Kiril Lazarov je nervirao "svoje" Makedonce i to najviše u finišu meča, kada je rešetao gol Vardara. Na kraju je meč završio sa šest postignutih golova. Lazarov je karijeru počeo u Pelisteru.

PSŽ je u prvom polufinalu pobedio Vesprem 27:26 (11:11). Momir Ilić postigao je jedan gol, a briljirali su kod "svetaca" Uve Genšajmer i Mikel Hansen sa po sedam golova.

Finale se igra od 18 sati. 


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC