• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK IZVIĐAČ: Frapirani smo...

Autor mondo.ba

Upravni odbor Rukometnog kluba Izviđač oglasio se zvaničnim saopštenjem poslije poraza u finalu Kupa Bosne i Hercegovine od Zrinjskog, koji je bio domaćin završnog turnira.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu, a koje prenosimo u cjelosti, "skauti" smatraju da su teško i brutalno oštećeni.

"Frapirani smo i zaprepašteni načinom i postupcima na koji je naš klub grubo oštećen u finalnoj utakmici Kupa BiH u rukometu odigranoj 04.06.2017. godine u Mostaru i povodom toga donosimo sljedeće:

1. Tražimo od komesara takmičenja da nam što hitnije dostavi integralnu snimku (u sirovom obliku) rukometne utakmice finala Kupa BiH između HMRK Zrinjski i RK Central osiguranje, odigrane 04.06.2017. godine u Mostaru.

2. Donosimo odluku da svi članovi koji su delegirani u organe Rukometnog saveza Herceg Bosne ispred RK Izviđač podnosu kolektivno ostavke na sve funkcije u organima i tijelima ovog saveza.

3. Traži preispitivanje legalnosti udruživanja Rukometnog saveza Herceg Bosne u Rukometni savez Federacije BiH zbog donesenih odluka koje nisu verifikovane na Skupštini RS HB.

4. Zahtijevamo ukidanje instituta komesara takmičenja i uvođenje komisije koja bi delegiranje službenih osoba obavljala žrijebanjem", navodi se u saopštenju prošlosezonskog šampiona BiH.

Podsjetimo, ove godine tim Zdenka Grbavca je najprije ostao bez pehara prvaka od banjalučkog Borca m:tel, a potom je u finalu Kupa BiH poražen od mostarskih "plemića".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lj

Dakako!!!a prosle godine spasili zrunjskog da ne ispadne iz lige a ovako se oduzuju..i jos bi koristili dvoranu u ljubuskom jer njihova ne ispunjava uvjete

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC