• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo golman kao Novak Đoković

Autor mondo.rs

Golman srpske reprezentacije Branislav Mitrović objavio knjigu "Preokret" u kojoj je napisao kako su mu promene načina ishrane i životnih navika pomogle u pravljenju vrhunske karijere.

 Vaterpolo golman kao Novak Đoković Izvor: MN PRESS

Knjiga "Preokret" golmana vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislava Mitrovića, sredinom jula naći će se u knjižara širom Srbije.

To je njegova lična priča o napretku kroz karijeru, od prvih koraka u ovom sportu, do zlatne Olimpijske medalje u Riju.

Prema saopštenju izdavača, u knjizi je akcenat na promenama, pravim izborima koji dovode do velikih pobeda, kako u ličnom tako i profesionalnom razvoju.

Golman srpskog tima apostrofira ishranu kao veoma važan faktor napretka svakog pojedinca i amaterskih sportista, a pogotovo profesionalnih sportista.

Piše i o tome kako je promena životnih navika i usvajanja novog režima ishrane - program ishrane dr Gifing - dovela do najboljih svetskih rezultata.

Branislav takođe insistira na edukaciji, stalnom usavršavanju, pronalaženju balansa i sklada uma i tela kao presudnim za svakog sportistu. U ovoj knjizi, Mitrović nije samo vaterpolo golman, već i svestrana ličnost koja svojom pričom inspiriše čitaoce na promene koje donose fantastične rezultate.

Knjiga nije namenjena samo sportistima već svima onima koji žele da budu bolji već danas.

MONDO vam donosi nekoliko citata iz knjige:

- "Zahvaljujući tom razgovoru sa psihologom, ali i sa samim sobom, uspeo sam da se punim srcem vratim onome što najbolje radim - da ponovo zaigram svoju omiljenu igru. Tako sam u 32. godini počeo da uživam u vatepolu više nego ikada".

- "Golman svoju sreću gradi na osnovu emotivnih priznanja i iz toga crpi energiju za dalji rad i nove pobede. Bilo mi je potrebno mnogo vremena i strpljenja da savladam tu važnu lekciju".

- "Svi vrhunski sportisti u današnje vreme su uvek fizički spremni, a vrlo često pobeđuje onaj ko u presudnim trenucima ima bolju koncentraciju i može da donese ispravnu odluku. Posle utakmice ranije bih jeo sendviče i testenine, a sada sam unosio proteine kroz meso i ribu, odnosno vlakna kroz povrće. Potrebni su mi da saniraju eventualna mikro oštećenja na mišićima, nastala pri velikim naporima u toku utakmice. Dan nakon meča osećao bih se normalno, kao da juče nisam imao veliki napor, iako sam davao svoj maksimum, kao i uvek".

- "Svi porazi, neuspesi i povrede predstavljali su mi samo dodatan motiv za rad. Nisu označavali kraj. To za mene i nije bila opcija. Isto tako, ni svi uspesi nisu označavali kraj, već novi početak, jer čovek se usavršava dok je živ, a živ je dok se usavršava".

Izvor: MN PRESS

Njegovu priču prate komentari nutricionista Centra dr Gifing, uz čiju pomoć je doveo svoje stanje tela, kako ističe, u savršeni balans.

Saveti nutricionista u knjizi pružaju podršku svim čitaocima i objašnjavaju korake i procese u telu kroz koje je Mitrović prolazio pre, kao i nakon uvođenja ovog režima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC