• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za prvu titulu i prvo mesto

Autor mondo.rs

Simona Halep ulazi u finale Rolan Garosa sa zaista ogromnim motivom.

Ulog ne može biti veći!

Rumunka Simona Halep plasirala se u finale Rolan Garosa, pošto je danas u polufinalu pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu rezultatom 6:4, 3:6, 6:3.

Halep je tako ušla u svoje drugo finale Otvorenog prvenstva Francuske, s obzirom na to da je 2014. godine u borbi za titulu izgubila od Marije Šarapove. Ovog puta će se za trofej boriti protiv Letonke Jelene Ostapenko, najmlađe učesnice finala od Ane Ivanović.

Rumunka se protiv Ostapenko neće boriti samo za svoj prvi grend slem trofej, već i za prvo mesto na WTA listi. Ako pobedi u finalu preuzeće prvu poziciju od Nemice Angelik Kerber.

Pliškova je vrlo loše počela svoje prvo polufinale Rolan Garosa, pošto je u prvom setu napravila čak 24 neiznuđenje greške. Ona je bila sve bolja kako je set odmicao, uspela je da spasi tri set lopte u devetom gemu, ali ne i da preokrene rezultat.

Čehinja je u drugom setu oduzela servis protivnici u šestom gemu i taj brejk joj je bio dovoljan za izjednačenje u setovima.

Halep je u trećem setu povela sa 3:1, Pliškova je uspela da vrati brejk i smanji na 4:3, ali je već u narednom ponovo popustila i izgubila svoj servis. Rumunka je prednost brejka sačuvala do kraja i iskorisrivši prvu od dve meč lopte plasirala se u veliko finale. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC