• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej na kolenima, Vavrinka za titulu!

Autor mondo.rs

Švajcarac u maratonskom meču pobedio prošlogodišnjeg finalistu i prvog igrača sveta Endija Mareja - 3:2. Za trofej sa Nadalom ili Timom.

Sten Vavrinka imaće priliku da u nedelju po drugi put osvoji Rolan Garos i tako upiše četvrti grend slem trofej u karijeri.

Sjajni Švajcarac je u petak vodio veliku borbu protiv prvog igrača sveta i na kraju pobedio - zasluženo. Endi Marej izgubio je nove bodove, jer je ove, za razliku od prošle kada je u finalu poražen od Novaka Đokovića, stao u polufinalu.

Vavrinka je do osme pobede u 18. duelu sa Marejem došao posle ČETIRI SATA i 37 minuta - 6:7(8), 6:3, 5:7, (7)7:6, 6:1!

Prvi teniser sveta prilično se namučio protiv Vavrinke koji je prvom setu imao brejk prednosti i servirao je za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je Marej ipak u poslednjem trenutku uspeo da uzvrati i potom izbori taj-brejk u kom je prvo spasao set loptu, a potom i samo poveo sa 1:0.


Vavrinka je u drugom setu u potpunosti nadigrao Mareja, dvaput mu je oduzeo servis i došao do izjednačenja, da bi u trećem dva puta imao prednost brejka, ali nije uspeo da sačuva tu prednost i dođe do preokreta.

Velika borba viđena je u četvrtom setu, ali su obojica tenisera bili sigurni na svojim servisima, pa je taj period igre okončan u taj-brejku. Vavrinka je dobio taj-brejk sa ubedljivih 7:3 i tako odveo meč u peti, odlučujući set.

Dobru igru iz taj-brejka Vavrinka je preneo u peti set u kom je potpuno sa terena "počistio" Mareja.

Švajcarac je ekspresno stigao do prednosti od 5:0, servirao je za meč, ali se tada Britanac malo "probudio" i napravio brejk, ali je to bilo sve što je uspeo da uradi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC