• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moć Rafaela Nadala!

Autor mondo.rs

Španac izborio deseto finale na Rolan Garosu pošto je "počistio" Dominika Tima u polufinalu. Za trofej sa Stenom Vavrinkom. Do sada devet od devet u borbi za trofej.

Teror!

To je reč koja najbolje opisuje igru Rafaela Nadala na ovogodišnjem Rolan Garosu. Španac je tri godine bez trofeja na omiljnom turniru, a u nedelju će imati priliku da u svom jubilarnom desetom finalu osvoji DESETI trofej!

Protivnik će mu biti Sten Vavrinka, koji je u maratonskom i daleko zanimljivijem polufinalu eliminisao Endija Mareja u pet setova, posle četiri sata i 37 minuta borbe.

Ni Dominik Tim, dželat još uvek aktuelnog šampiona Novaka Đokovića u četvrtfinalu, nije uspeo da Rafi oduzme set.

Sve je bilo rešeno posle dva sata i 11 minuta.

Učinak Nadala do finala je šest mečeva, 16 dobijenih setova (Koreno Busta predao u četvrtfinalu pri rezultatu 1:0) i nijedan izgubljen. Ne samo da nije izgubio, već niko od dosadašnjih rivala nije uspeo da ga natera da dobije više od šest gemova kako bi osvojio set.

Austrijanac, koji će Đokovića savladao u tri seta, tek za nijansu je pružio jači otpor od ostalih protivnika Nadala - 6:3, 6:4, 6:0!

Tim je započeo meč brejkom i to je bilo sve od njega. Nadal je potpom dva puta zaredom oduzeo servis protivniku, u drugom setu to je učinio jednom i u trećem tri puta.

Tridesetjednogodišnji momak sa Majorke je u sjajnoj formi i teško da ga i Vavrinka može zaustaviti u pohodu na 15. grend slem titulu.

Nadal je pobeđivao na Rolan Garosu 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013. i 2014. Australijan Open je osvojio 2009, Vimbldon 2008. i 2010, a US Open 2010. i 2013.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC