• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija, Ostapenko uzela Rolan Garos!

Autor mondo.rs

Letonki je najveći uspeh do pobede na Rolan Garosu bio plasman u treće kolo Australijan Opena ove godine. Preokret u finalu protiv Simone Halep.

Pobednica Rolan Garosa je 47. igračica na WTA listi...

Jelena Ostapenko!

Devojka rođena 1997. godine u Rigi uspela je da napravi senzaciju i postane pobednica najjačeg turnira na šljaci, drugog grend slema u sezoni. Letonka je već u četvrtfinalu bila najslabije rangirana teniserka, ali su redom padali favoriti.

U finalu, protiv četvrtog nosioca Simone Halep, odigrala je odlično drugi i treći set i posle dva sata i dva minuta stigla do pobede i pehara - 4:6, 6:4, 6:3.


Simona Halep će od ponedeljka biti druga teniserka sveta, a da je pobedila smenila bi Nemicu Anđelik Kerber na prvoj poziciji. Rumunki je ovo bilo drugo finale Rolan Garosa i drugi poraz, 2014. godine izgubila je od Marije Šarapove.

Jeleni Ostapenko je ovo prva ne samo grend slem titula, već i uopšte prva WTA titula u karijeri. Ona će od ponedeljka napraviti i veliki skok na WTA listi, pošto će od 47. pozicije stići do 12.

Dvadesetogodišnja Ostapenko, prva Letonka koja je osvojila neku grend slem titulu, najmlađa je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Prvi set finala na stadionu "Filip Šatrije" obeležili su brejkovi, bilo ih je ukupno pet, a Halep je napravila jedan više.

Velika borba vodila se i u drugom setu, gotovo u svakom gemu teniserke su imale brejk lopte. Halepova je povela sa 3:0 i propustila veliku šansu da povede sa 4:0, a Ostapenko je nakon toga uspela da preokrene rezultat i izjednači na 1:1.

Halepova je i na početku trećeg seta povela, sa 3:1, ali je Ostapankova preokrenula na 5:3 uz dva brejka. Ona je u narednom gemu napravila još jedan brejk i posle dva sata igre mogla je da počne da slavi svoju prvu veliku titulu u karijeri. 

U finalu muškog singla sastaju se u nedelju Rafael Nadal i Sten Vavrinka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC