• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borković Broj 1: "Bože pravde" u Austriji!

Autor mondo.rs

Srpski automobilista slavio u prvoj trci petog vikenda TCR Svetskog šampionata!

 Dušan Borković slavio u Austriji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Još jedan uspeh Dušana Borkovića!

Najbolji srpski automobilista ostvario je u Austriji drugi ovosezonski trijumf, pobedivši u prvoj trci na stazi Salcburgring u Austriji, čime se posle Bahreina još jednom popeo na najviši stepenik postolja.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR sa brojem "62" NIS Petrol tima započeo je trku sa druge pozicije, iza Slovaka Mata Homole. Ono što je obećao posle kvalifikacija - u nedelju je i ostvario. Alfa ga je "slušala", od starta krenula savršeno, pa je već u prvoj krivini prestigao lidera i dokopao se prvog mesta.

Duća je iz kruga u krug povećavao prednost i kada se činilo da će ubedljivo trijumfovati dogodila su se dva incidenta, pa izlazak "sejti kara".

Trka je produžena, Borkovićeva prednost više nije bila ubedljiva, ali se Srbin odbranio i osigurao lidersku poziciju.

"Ponosan sam i presrećan što sam još jednom uspeo da predstavim Srbiju u najboljem svetlu. Ne mogu rečima da opišem čast i osećanja kada sam slušao srpsku himnu i ovde u Austriji", rekao je Borković posle trke.

Naš as je u drugoj trci počeo kao deveti, zbog pravila koja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice. Nažalost, od početka je imao probleme, pa je u sedmom krugu izleteo zbog problema sa polomljenom poluosovinom, ali je uspeo da sačuva auto bez oštećenja.

"Nadao sam se da ću i u drugoj trci doći do bodova, ali nažalost nije moglo. Uprkos svemu, odlazim srećan na sledeći vikend u Mađarsku. Hvala mom timu i svim navijačima koji su bili uz mene i ovog puta", izjavio je Borković posle trijumfa.

Srpski vozač u Austriji je osvojio novih 29 bodova i ima samo jedan manje od svetskog šampiona Stefana Kominija. Ostvario je napredak u generalnom plasmanu, pa sada zauzima peto mesto, sa 82 poena. Da nije bilo peha u drugoj trci, bio bi čak četvrti.

Sledeći vikend TCR Svetskog šampionata biće vožen 17. i 18. juna u Mađarskoj, na stazi Hungaroring. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC