• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOĆNI Nadal - "La Decima" na Rolan Garosu!

Autor mondo.rs

Španski teniser Rafael Nadal bez izgubljenog seta osvojio svoj omiljeni grend slem Rolan Garos, što mu je čak DESETI put da je podigao pehar najvažnijeg turnira na šljaci. Sten Vavrinka nemoćan u finalu, Španac u vrhunskoj formi.

BOG šljake!

Sjajni španski teniser Rafael Nadal došao je do rekordne desete titule na Rolan Garosu pošto je u ovogodišnjem finalu na vreme pravio brejkove protiv Stena Vavrinke i bez izgubljenog seta na turniru podigao novi pehar.

Istovremeno, Nadalu je ovo 15. osvojeni grend slem turnir (2x Vimbldon i US Open, 1x Australija Open) i tako je preskočio Pita Samprasa i stao iza najboljeg Rodžera Federera (18).

Rafa je tako nastavio briljantan niz koji ima na pariskoj šljaci i na kojoj je u deset finala došao do isto toliko pobeda (i uopšte je samo dva puta izgubio mečeve na ovom turniru), a slavlje nije mogao da mu pokvari ni Sten Vavrinka koga niko ne bi poželeo u finalu ovako važnog takmičenja.

Na kraju, u meču koji je trajao dva sata i sedam minuta:

RAFAEL NADAL - STEN VAVRINKA 3:0 (6:2, 6:3, 6:1)

Početak susreta obeležili su dugi poeni i uopšte dugi gemovi, delovalo je kao da će ovo biti jedno od dužih finala, ali je Sten Vavrinka neočekivano podbacio na svoj treći servis kada je Rafa Nadal iskoristio prvu od tri brejk-lopte, u tom gemu, a prethodno je Vavrinka spasao još četiri.

Pre finala sa Vavrinkom, Nadal je bio maksimalan u susretima sa Perom, Haseom, Basilašlvijime, Bautistom i Dominikom Timom, dok mu je Karenja-Busta predao susret pri rezultatu 1:0 u četvrtfinalu. Nadal je Rolan Garos osvajao 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2017. godine.

I sam propustio priliku da povede...

Kao da je tada Nadal dobio dodatnu energiju i vezao je četiri gema za slavlje u prvom setu 6:2.

Tu nije bio kraj jer je serija potrajala do 3:0 u drugom setu, da bi se Vavrinka tek povremeno "pojavljivao" u tom setu u kome smo viđali veoma brze razmene, svaki gem se završavao posle najviše pet poena, a Nadal je bio ubedljiv rezultatom 6:3.

Brejkom je počeo Nadal i treći set, uspeo je Vavrinka da ga namuči u jednom od narednih gemova kada je propustio briliku da stvori brejk-šansu, da bi Španac uzvratio na takav način i lako dobio meč.

Nadal je tako "preuzeo krunu" od Novaka Đokovića koji je bio šampion prošle godine, ali je ove sezone zaustavljen u četvrtfinalu od strane Dominika Tima.

Španac je od ponedeljka drugi teniser sveta, iza Mareja, dok je treći Vavrinka.

Novak Đoković je pao na četvrto mesto.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tirke

Jo jedna potvrda da Rafa teroriše tenisere sa jednoručnim bekendom i da na šljaci protiv njega može igrati samo Novak Djoković . U svakom slučaju sve čestitke za Rafu, jednom rječju ovo je NEVJEROVATNO..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC