• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijska baklja stigla u Peking

Olimpijska baklja stigla je u Peking odakle će krenuti na 130 dana dugo putovanje po svetu.

 Olimpijska baklja stigla u Peking Izvor: MONDO

Kinezi su sa radošću dočekali baklju, koja je u ponedeljak uz jako obezbedjenje stigla čarter letom iz Grčke. Policija je helikopterima nadgledala Trg Tjenanmen, a putanja kojom će proći baklja odvojena je od gledalaca žutom trakom.

Predsednik Kine Hu Djintao predao je baklju Liu Sjangu, olimpijskom šampionu na 110 metara sa preponama, koji je na Trgu Tjenanmen optrčao krug i simbolično obeležio početak putovanja štafete.

"Vekovima stari san kineskog naroda da se Olimpijske igre održe u njegovoj zemlji sada je postao realnost", rekao je naslednik predsednika Hua, Si Jinping, koji je nadgledao pripreme za to takmičenje.

"Baklja će ujediniti snagu nacije u naporima da organizuje jedinstvene Olimpijske igre koje će doprineti nacionalnom razvoju, socijalnom napretku i blagostanju naroda", dodao je on.

U toku ceremonije paljenja baklje, prošle nedelje u grčkoj Olimpiji, demonstranti su doneli zastavu sa parolama o nepoštovanju ljudskih prava u Kini, a u nedelju su pokušali i da spreče predaju baklje kineskim zvaničnicima.

Na svečanosti niko od zvaničnika nije pomenuo proteste.

"Verujemo da ćemo zajedničkim naporima svih učesnika i gradova kroz koje će proći baklja, uspešno završiti štafetu", rekao je predsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Pekingu Liu Ki.

Medjunarodno putovanje Olimpijske baklje počinje sutra, kada iz Pekinga kreće za Kazahstan. U Peking se vraća 6. avgusta posle putovanja kroz Kinu, dva dana pre početka ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.

(Beta,www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC