• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gofan zbog cerade ne ide na Vimbldon

Autor mondo.rs

Belgijski teniser zbog bizarne povrede zarađene na Rolan Garosu ove godine neće nastupati na trećem grend slemu sezone

David Gofan povrijedio se na bizaran način u trećem kolu Rolan Garosa, a nespretan trk ka jednoj lopti na meču protiv Argentinca Orasija Sebaljosa skupo će ga koštati.

Belgijanac je tom prilikom proklizao do cerade, koja je bila umotana, a kojom se prekriva teren u slučaju kiše, i povrijedio zglob.

Iako je mirovao prethodnih dana, otkazao nastupe u Hertogenbošu i Haleu, sve u nadi da će sanirati problem do Vimbldona, 13. igrač svijeta saopštio je da ipak neće putovati u London.

Belgijanac se povredio tokom meča treće runde turnira u Parizu protiv Argentinca Sebaljosa. Gofan je vodio u prvom setu sa 5:4, ali je prilikom jednog pokušaja vraćanja lopte zakačio zaštitnu mrežu koja se nalazila uz teren.

Gofan je tada predao meč, a utvrđeno je da ima povredu desnog članka. Ipak, postojale su nade da će se 13. teniser svijeta oporaviti za Vimbldon, iako je otkazao učešća na turnirima u Hertogenbošu i Haleu.

Belgijski teniser je na prošlogodišnjem Vimbldonu stigao do četvrte runde, kada je poslije vođstva od 2:0, poslije preokreta izgubio od Miloša Raonića (3:2).

Vimbldon počinje 3. jula, a u sredu je Gofan objavio da nema dovoljno vremena da se za turnir pripremi koliko je potrebno.

"Veoma sam tužan što moram da saopštim da ove godine neću nastupati na Vimbldonu. Oporavak teće dobro, lekari su pozitivni, ali ja nemam dovoljno vremena da se spremim do početka turnira, a želim da budem 100 posto spreman. Ne mogu da dočekam povratak na teren", napisao je na Twitteru Gofan.

Belgijanac je prošle godine na Vimbldonu eliminisan u četvrtoj rundi. Bolji od njega bio je Miloš Raonić rezultatom 3:2, i to poslije preokreta.

Vimbldon startuje 3. jula, a ukupan nagradni fond turnira iznosi 31,6 miliona funti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC