• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Hrvatske o žrijebu: Srbija je težak protivnik

Autor mondo.rs

Selektor hrvatske rukomentne reprezentacije Lino Červar poručio je da njegova reprezentacija mora ići "korak po korak" i dodao da su utakmice sa Srbijom uvijek teške.

 Rukomet EP - Hrvatska - Srbija u grupi Izvor: MN PRESS
Mirko Alilović i Momir Ilić, detalj sa meča Srbije i Hrvatske 2012. godine u Beogradu.
Izvor: MN PRESS


Poslije osvojenog srebra u Beogradu - ukupno tri boda za reprezentaciju Srbije na prethodna dva Evropska prvenstva, na kojima se i nije baš "proslavila".

Teško je govoriti i o očekivanjima za ono koje slijedi, u januaru u Hrvatskoj, pošto su rivali "orlova", osim domaćina, i Švedska i Island. Prolaze najbolje tri ekipe, ali ne bi trebalo trošiti riječi na to koliko je važno i "prenijeti" bodove u narednu fazu takmičenja.

Iskusni Rastko Stojković je poručio da je domaćin Hrvatska favorit za zlatnu medalju, dok sa dozom respekta pričaju i iz tabora "vatrenih" o Srbiji.

SASTAVI GRUPA NA EVROPSKOM PRVENSTVU U HRVATSKOJ


Njihov selektor Lino Červar poručio je da je neophodno ići "korak po korak".

"Moramo razmišljati o sebi i svojoj igri. Radujem se povratku u Split, ti ljudi su nam dali ogromnu podršku 2009. godine i moramo napraviti sve da im se odužimo", rekao je povratnik na klupu Hrvatske i prokomentarisao "komšijski derbi": "Srbija je težak protivnik, moramo se pripremiti za nju, baš kao i za sve ostale reprezentacije".

Červar je poručio i da mu je jasno da "nacija" očekuje najsjajnije odličje od njegove ekipe, a Hrvatska će biti jača za povratnika Mirka Alilovića koji će igrati na Evropskom prvenstvu.

"Malo neugodan žrijeb, ukrštanje je isto neugodno. Šveđani su odigrali odličan zadnji turnir, Srbija od 2012. nije napravila veliki rezultat, a Island nije bio u završnicama. Igramo kod kuće, mi smo Hrvatska i nikoga se ne moramo bojati", podvukao je ovaj golman.

Prvenstvo se igra od 12. do 18. januara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC