• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak će pronaći inspiraciju i ponovo biti prvi"

Autor mondo.rs

Novi trener Novaka Đokovića legendardni teniser Andrea Agasi u intervjuu za "Gardijan" govorio o prvim mesecima saradnje sa srpskim asom.

Prva naznaka da saradnja ide u dobrom pravcu je tu!

Novak Đoković je rešio da "udari reset" i angažovao je novog trenera Andrea Agasija, kome će ubuduće pomagati i Mario Ančić, i prvi put posle šest meseci osvojio je neki turnir. U nedelji uoči Vimbldona zaigrao je na travi i osvojio je Istborn demonstriravši dobar tenis, i što je važnije - bez većih padova u igri što mu se dešavalo prethodnih meseci.

Sada je spreman za turnir na kome je tri puta postajao šampion...

Međutim, tačno pre godinu dana, počeo je pad Novaka Đokovića koji kao da se bio zasitio tenisa kada je "pokorio" i jedini grend slem koji mu je nedostajao (Rolan Garos), pa je na londonskoj travi potrajao samo do treće runde.

Njegov novi trener Andre Agasi jednom je osvajao Vimbldon, ali uz Đokovića nije radi kratkoročnih ciljeva, već radi sa njim na duge staze, kaže u intervjuu za "Gardijan".

"Interesuje me samo to da se vrati onome što najbolje zna kao teniser. Morate mu dati odgovarajuće 'alate' kako biste ponovo to videli kod njega. Imam mnogo samopouzdanja i ne sumnjam da ćemo uskoro pronaći rešenje", kazao je Agasi koji nije otkrio svoje metode kojima će kod Noleta ponovo probuditi "glad" za tenisom, ali veruje da je na dobrom putu.

Agasi je dodao da on veruje da je Novak na putu da se vrati "redovnom" osvajanju trofeja i da će biti ponovo prvi teniser sveta, ali da je za to potrebno vreme, koje on ima.

"Kada vidite da je neko toliko toga ostvario i da se to onda nekako promenilo preko noći - znate da nema veze sa tenisom nego ima veze sa nekim skrivenim razlogom, insiracijom, prolanaskom stvari koje te pokreću", objasnio je Agasi njegovu ulogu koja je više savetodavna.

Njihova saradnja, koja traje tek šest nedelja, zanimljiva je i sa finansijskog aspekta.

Naime, Agasi je insistirao na tome da ga Đoković ne plaća za trenerski posao.

"Ovo nije poslovna transakcija niti će ikada biti", kazao je Agasi i objasnio da tako želi da stvori međusobno i zdravo poštovanje "učenika" i "učitelja".

Videćemo kako će to izgledati na Vimbldona na kome Novak ima težak žreb.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC