• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kada Kirjos nije tek tako pravio scene...

Autor mondo.rs

Navikli smo da Nik Kirjos često pravi ispade, ali ovog puta imao je problem koji je bio jači od njega.

Kada vidite Nika Kirjosa da nemo sedi pokriven peškirom i ignoriše poziv glavnog sudije da nastavi meč, usled njegovih čestih ispada, pomislite da je ponovo nešto ljut ili mu nije povolji.

Kada ga vidite naslonjenog na ogradu terena da sa tužnim izrazom lica gleda u daljinu, pomislite da se ponovo bori sa svojim temperamentom i da je ishod te borbe neizvestan.

Kada ga čujete kako viče na sav glas:

"Šta hoćeš da radim!?"

I, pritom, shvatite da se obraća samom sebi, pomislite da ponovo ne uspeva da pronađe stil igre kakav želi.

I uglavnom ćete biti u pravu, ali ne i danas.

Jedan od najperspektivnijih, ali i najnezgodnijih tenisera na svetu eliminisan je već u 1. kolu Vimbldona kao 20. nosilac nakon što nije uspeo da se izbori sa bolovima i povredom koja postaje hronična i koja će, izgleda, tek posle operacije moći da bude zalečena u potpunosti.

Francuski teniser Pol-Anri Erber, 70. na svetu, poveo je 6:3, 6:4 u duelu sa 22-godišnjim Australijancem, kada je ovaj zatražio medicinsku pomoć, ali i pre nego što je lekar stigao - odlučio da preda meč.



Nastup Kirjosa na Vimbldonu bio je pod znakom pitanja nakon što je Australijanac grčkog porekla doživeo težak pad 19. juna na Kvinsu, u meču sa Donaldom Jangom, zbog čega nije mogao da nastavi da igra. Bilo je 7:6 posle prvog seta za Amerikanca, a u periodu oporavka Kirjos je odigrao dva meča na egzbicionom Budls turniru, pobedio i Viktora Troickog, ali u London stigao sa ocenom da je spreman svega 65 odsto…

Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno čak ni za startu pobedu, posle velikog uspeha na debiju 2014. kada je stigao do četvrtfinala Vimbldona i dva solidna rezultata potom - četvrto kolo pretprošle i prošle sezone.

Momak iz Kambere povredio je kost u levom kuku prilično davno i samo povremeno uspevao da igra bez da oseća posledice, koje su se višestruko pogoršale prilikom njegovog teškog prizemljenja na Kvinsu.

Kada se utišalo tih nekoliko navijača koji su mu zviždali, Kirjosa je publika s terena ispratila aplauzima, a on nevoljno ušao u hodnik, svestan da je prošla i treća sezona od njegovog sjajnog predstavljanja engleskoj i svetskoj teniskoj javnosti bez potvrde tog rezultata - ulaska među osam najboljih na Vimbldonu.

Kirjosa je žreb vodio ka (1) Endiju Mareju, koji je takođe povređen i nedovoljno spreman. Trebalo je da se sretnu u četvrtom kolu, ali je levi kuk doprineo da upišemo prvu ranu eliminaciju nosioca u muškom singlu ove godine - (20) je precrtan.

Erber će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Ružeiro Dutra Da Silva - Benoa Per, a u trećem bi protivnik mogao da mu bude još jedan Francuz, (14) Luka Puj.

Potom, Marej…

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC