• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlični Novak dopustio Čehu samo pet gemova

Autor mondo.rs

Novak Đoković ostvario plasman u treće kolo Vimbldona pošto je lako savladao češkog tenisera Adama Pavlaseka.

Odlično, baš onako kako smo i priželjkivali!

Novak Đoković ekspresno je izborio plasman u drugo kolo Vimbldona nakon što mu je Martin Kližan predao meč na startu ovogodišnjeg turnira, da bi za nešto više od sat i po tenisa "izbacio" i češkog tenisera Adama Pavlaseka, za treće kolo - 6:2, 6:2, 6:1!

Momak sa kojim se do sada nije sastajao nije uspeo da pruži najbolji odgovor "svom idolu", više puta isticao u toku karijere da ga Novak "inspiriše", pa je Srbin lako prošao dalje.

Ovaj 136. igrač sveta mučio se na svoj servis, a Đokoviću je posao olakšalo to što je u ranim fazama seta uspevao da napravi brejk i potom da ga lako privede kraju. Pavlasek je imao samo jednu brejk šansu, u trećem setu, kada je Đoković dobio opomenu zbog prekoračenja vremena i bio nervozan zbog buke iz publike, ali nije uspeo da "brejkne" drugog nosioca Vimbldona.

Može se reći da je Novak po ovako toplom vremenu tražio "kraće razmene" i uspeo da diktira tempo, a odlično se snalazio i na mreži što mu je i omogućilo da skrati poene.

"Danas je bilo izuzetno toplo i nije bilo lako da se igra, pogotovo duge razmene, ali od samog početka sam uspostavio svoj ritam i igrao kako želim. Defnitivno se osećam sve bolje i bolje. Bio sam u ovakvoj situaciji dosta puta, želim da iskoristim iskustvo i da se dovedem u formu", kazao je Đoković kratko nakon ovog susreta.

Novak je napravio sedam brejkova i dopustio samo pet gemova protivniku, a u narednom kolu čeka ga bolji iz duela Huana Martina del Potra i Ernesta Gulbisa.


TOK MEČA


6:1 - Dupla greška i kraj. Novak je u trećem kolu.

5:1 - Brejk i laka realizacija gema na svoj servis. Nervoza je prošla...

3:1 - Malo muke i za Novaka... Imao je prvu brejk šansu Pavlasek, od početka meča, ali se srpski teniser "odbranio". Bilo je malo i nervoze zbog opomene sudije zbog prekoračenja vremena, i publike koja nije sjajno reagovala, ali sve ide kako treba.

2:0
- Sa "nulom". Kratko, brzo i efikasno. 

1:0 - BREJK!

Idealan početak seta, Pavlasek se muči na svoj sevis, a Novak to maksimalno koristi i naročito briljira na igri na mreži. Važno je da ga potvrdi...

DRUGI SET

6:2 - Preslikani prvi set, koji je bio samo oko pet minuta duži... Na odličnom je putu Novak da se plasira u treće kolo Vimbldona, čini se da Pavlasek, u ovom trenutku, ipak nije dorastao njegovom nivou tenisa.

5:2 - Četvrti brejk, na vreme! Ovim tempom će ovaj meč brzo biti gotov...

4:1 - Bez problema! Potvrdio je Novak odmah brejk, vidi se da Čeh sada ima "blokadu", vezao je nekoliko grešaka sa osnovne linije, a naš najbolji teniser odlično igra na svoj servis.

3:2 - Đoković je potvrdio brejk, ali doduše "na mišiće", budući da je prvi gem na svoj servis dobio "na razliku". Pavlasek je nakon toga bio siguran.

2:1 - ĐOKOVIĆ ODUZIMA PRVI SERVIS PROTIVNIKU! Novak nastavlja da igra po istom receptu. Doduše nije napravio brejk baš u prvom gemu drugog seta, već u trećem. Bio je koncentrisan, "namirisao" je da je pravi trenutak da "napadne" rivala i uspeo je u tome. Rešen je da ne provede baš mnogo vremena na terenu ni danas.

PRVI SET

2:0 - ODMAH BREJK! Novak Đoković sjajno počinje meč 2. drugog kola protiv Adama Pavlaseka. Odmah na startu je oduzeo protivniku, iskoristivši četvrtu brejk loptu, a potom je rešio u svoju korist i prvi gem u kojem je on bio na servisu, i to "sa nulom"

3:2 - Novak čuva prednost, iako je propustio odličnu priliku u petom gemu da napravi dupli brejk. Čak tri prilike imao je Nole da poveća prednost i praktično obezbedi osvajanje prvog seta, ali je hrabri Pavlasek uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i učini meč zanimljivijim. Čeh odlično servira, što mu je najjače oružje, ali Novak sjajno odgovara na protivnikovu taktiku. Deluje sigurno, čak je i često na mreži, i za sada sve ide u odličnom smeru za četvrtog tenisera sveta

I dok je Đoković harao na terenu članovi njegovog stručnog tima Mario Ančić i Andre Agasi bili su mirni, a nekima od njih je bilo i vruće

5:2 - NOVI BREJK! Sve ono što nije uradio u petom gemu, Đoković je nadokandio u sedmom. Poveo je 40:0, a potom materijalizovao tu prednost i sada ga gem deli od osvajanja prvog seta. Pavlaseka je "izdao" servis, što se odmah odrazilo na njegovu igru, a Novak je uspeo da demostrira i dobro fudbalsko umeće kada je jednu lopticu dočekao nogom na volej. Publika je, naravno, to propratila aplauzom.

6:2 - Novak osvaja prvi set posle tačno pola sata igre. A najbolji podatak koliko je bio ubedljiv i dominantan na terenu je da je osim dva brejka, na svoj servis protivniku prepustio SAMO DVA POENA!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC