• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Congina ziheraška odluka, umalo smena na čelu WTA!

Autor mondo.rs

"Hoćeš li da nastavimo?", pitao je Kveri rivala u petak uveče, ali je Conga procenio da nije trenutak. Pogrešio je.

"Hoćeš da nastavimo?", pitao je (24) Sem Kveri rivala (12) Žoa-Vilfreda Congu u petak predveče, kada je sumrak već počeo da se spušta na London.

Pri rezultatu 6:2, 3:6, 7:6 (7:5), 1:6, 6:5 u korist Amerikanca, u trenutku kada je Francuz trebalo da servira kako bi ostao u meču i prekid zbog mraka pokušao da dočeka bar u egal rezultatu (mada bi možda i tada bio eliminisan), Conga je odlučio da ipak prihvati sugestiju supervizora i razočara publiku koja je nekoliko minuta aplaudirala i skandirala tražeći da meč bude nastavljen.

Ova ziheraška odluka obila se o glavu Congi već narednog dana u prvom gemu po povratku na teren.

Hladan i nedovoljno zagrejan, a svestan da ga i narednog dana samo jedan gem deli od eliminacije, Conga je dozvolio Kveriju da mu odmah oduzme gem i pošalje ga kući već u 3. kolu Vimbldona.

U petak su igrali dva sata i 54 minuta, u subotu jedva četiri, tako da će visoki Amerikanac koji je pre godinu dana izbacio (2) Novaka Đokovića takođe u 3. kolu, igrati protiv još jednog dvometraša-servera, Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Pre toga, bugarski teniser (13) Grigor Dimitrov plasirao se u osminu finala, pošto mu je Izraelac Dudi Sela predao meč zbog povrede. Sela je predao meč posle drugog seta i sat vremena igre, a Dimitrov je vodio 6:1, 6:1.

Sela je postao deveti teniser koji se povukao sa ovogodišnjeg Vimbldona. Sedmorica su predali mečeve u prvom kolu, a jedan teniser u drugom kolu.

Polufinalista Vimbldona iz 2014. godine Dimitrov će u osmini finala igrati protiv pobednika duela sedmostrukog osvajača Vimbldona Švajcarca (3) Rodžera Federera i Nemca (27) Miše Zvereva (18.00).

Kanađanin (6) Miloš Raonić pobedio Španca Alberta Ramosa Vinjolasa 7:6, 6:4, 7:5. Šesti nosilac Raonić igraće protiv pobednika duela Nemca (10) Aleksandra Zvereva i Austrijanca Sebastijana Ofnera.

Španska teniserka (14) Garbinje Mugurusa plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Rumunku Soranu Kirsteu 6:2, 6:2. Mugurusa će igrati protiv pobednice duela prve teniserke sveta (1) Anđelik Kerber iz Nemačke i Amerikanke Šelbi Rodžers.

Slovakinja Magdalena Ribarikova plasirala se u osminu finala pobedom protiv Ukrajinke Lesije Curenko 6:2, 6:1. Ribarikova će igrati protiv hrvatske teniserke Petre Martić, koja je pobedila Kazahstanku Zarinu Dijas 7:6, 6:1.

U osminu finala plasirala se i Ruskinja (7) Svetlana Kuznjecova, koja je za nešto više od sat vremena pobedila Polonu Hercog iz Slovenije 6:4, 6:0. Kuznjecova će igrati protiv Poljakinje (9) Anješke Radvanske, koja je posle velike borbe i mnogo preokreta izbacila (19) Timeu Bačinski iz Švajcarske rezultatom 3:6, 6:4, 6:1.

Najbolja svetska teniserka (1) Anđelik Kerber plasirala se nekako u osminu finala Vimbldona nakon što je u neizvesnom meču pobedila Amerikanku Šelbi Rodžers  4:6, 7:6, 6:4.

Meč u kom je Kerber gubila, pa preokrenula, trajao je dva sata i 19 minuta. Da je bilo suprotno, ona bi izgubila prvu poziciju na WTA listi.

Kerberova će u narednom kolu igrati protiv Muguruze.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC