• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka misli šta hoće - Novakov ples na "travi"!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser slavio protiv starog poznanika, koji ga je mnogo puta kritikovao, i ostvario plasman u četvrto kolo na vimbldonskoj "travi", koje gotovo i da nema više iako je završena tek prva nedelja grend slema.

Novak je u osmini finala!

Najbolji srpski teniser slavio je i u trećem kolu, opet bez izgubljenog seta, protiv "starog poznanika" Ernesta Gulbisa sa kojim je zajedno trenirao na akademiji Nikole Pilića, ali je u međuvremenu došlo do zahlađenja odnosa, čak je Letonac govorio o tome da se Novak "znatno promenio" posle prvog uspeha na šta je naš teniser reagovao gospodski.

"Žao mi je što Gulbis ima takvo mišljenje o meni", kazao je Nole uoči njihovog osmog duela, a onda za dva sata i 16 minuta upisao sedmu pobedu protiv njega.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ERNEST GULBIS 3:0 (6:4, 6:1, 7:6 (7))

Za mesto u narednoj rundi srpski teniser će morati da savlada Adrijana Manarina koji je, pomalo i neočekivano, u pet setova bio bolji od Gaela Monfisa, pa možemo da kažemo da se Đokoviću malo i "otvorio žreb".

Međutim, ništa od toga ne bi bilo bez njegove odlične igre.

On je imao malo problema na startu duela sa Gulbisom, čak i prepustio jedan gem na svoj servis Letoncu, ali nakon što je počeo da "čita" njegove serije napravio je strašnu seriju od čak devet uzastopnih osvojenih gemova u kojima je napravio i četiri brejka.

Gulbis je bio nemoćan u drugom setu, poeni su bili prekratki, a na sve to i on se mučio sa servisom. Bio je nestabilan, bilo je duplih servis grešaka, ali i as udaraca, da bi međutim najveći broj poena osvajao Đoković koga je danas odlično služio "ritern". Recept za ritern ipak je našao Gulbis u trećem setu koji je otišao u taj-brejk, i do kog su oba tenisera imala po jednu neiskorišćenu brejk loptu.


Fokusiranost srpskog tenisera nije dolazila u pitanje u poslednjem gemu meča, pa je rutinski slavio 7:2 u taj-brejku.

"Nepredvidiv igrač, ima sjajan servis tako da nije lako igrati protiv njega, odlično je počeo imao brejk viška, ali sam onda dobio samopouzdanje osvajajući osam gemova zaredom. Zadovoljan sam urađenim", poručio je Novak nakon susreta.

IZ GEMA U GEM:

- TREĆI SET -

7:6 - Sjajno! Novak je u četvrtom kolu...

6:6 -
Idemo u taj-brejk. Novak je bio siguran na svoj servis.

5:6 - 
Gulbis je obezbedio bar taj-brejk. Bio je ovo najduži gem u ovom setu, Novak je imao i brejk šansu, a sigurno će se nervirati zbog jednog lošeg riterna kojim je mogao da "slomi" rivala koji je dobio injekciju samopouzdanja.

4:5 - 
Gulbis se u ovim trenucima sigurno pita gde je nestao njegov servis u drugom setu? Neverovatno je siguran kada on servira i Novaku je zapravo u ovom setu dozvolio samo pet poena. Srećom, i naš teniser ima dobar skor, mad aje imao više problema i spasao je jednu brejk loptu.

3:4 - Sve je isto... Ovo je najizjednačeniji set do sada, u poslednja tri gema više je problema imao Novak no Gulbis. Ali, sve to može da se preokrene.

2:3 -
Podseća na prvi set kada su obojica bili sigurni na svoj servis, s tim da za sada nema brejka. Gulbis je povratio veru u servis i za sada ga to razdvaja od ojačnog drugog seta.

1:2 -
Vodi Gulbis, već sada ima više osvojenih gemova nego u prošlom setu, ali najlepši poen pripada Đokoviću koji je "sa trave" uspeo da podigne loptu i pogodi u teren.

1:1 -
Malo problema za Novaka na startu trećeg seta, čemu je možda doprinela malo duža pauza zbog ukazivanja pomoći Gulbisu, pa je Letonac napravio šest uzastopnih poena pre nego se Đoković "probudio", odbranio i brejk loptu, i as udarcem završio gem.

- DRUGI SET -

6:1 - GEM! SET! 2:0!

Što nije pre dva minuta - jeste sad. Sigurna igra Novaka Đokovića koji odigrao briljantan set u trajanju od svega 27 minuta. Gulbis je pozvao doktora...

5:1 -
Ništa od "krompira", mada je bilo naznaka da će ih biti, ali će Novak morati da potraži set loptu na svoj servis. Gulbis se spasao od "nule" na semaforu.

5:0 -
Uf, "probudio" se Gulbis, ali samo za kratko. Stvorio je dve brejk šanse, međutim Novak uspeva da produži svoju neverovatnu seriju koja traje i traje. "Glava" je tu, i sa ovakvim problemima se izlazi na kraj...

Pogledajte i sa čim se muči Andre Agasi...

4:0 - Neverovatno loše igra Gulbis, servis je stao, ne samo da je stao, nego konstantno greši, pa Novak odlazi na ogromnu prednost upisujući četvrti uzastopni brejk.

3:0 -
Serija traje... Peti gem uzastopno, Novak deluje nezaustavljivo.

2:0 - GEM, PA BREJK!

Izuzetan početak seta našeg tenisera koji je u velikoj seriji. Treći uzastopni brejk u kome na isti "recept" dobija Letonca. U tim gemovima, u kojima je "razbijen" odlični servis Gulbisa, on je upisao samo ČETIRI poena. Neverovatan tenis igra Đoković u ovom trenutku.

- PRVI SET -

6:4 - BREJK! SET! 1:0!

Bravo, Novače...

Nervozni Letonac je opravdao svoju reputaciju i uspeo je da "uprska" iako je u jednom trenutku bio u "pol" poziciji za set. Srpski teniser je uspeo da "reši" Gulbisov servis, odlično ga je čitao, briljirao u riternima i na kraju je to sve došlo na naplatu u vidu osvajanja seta.

4:4 - BREJK!

Evo ga. Savršen gem na sopstveni servis, pa onda tri brejk lopte zbog fenomenalnih riterna. "Prokockao" je Đoković prve dve prilike, odnosno Gulbis je bio odličan, ali je treći put pao pod pritiskom i napravio duplu servis grešku.

I nakon toga "urklik" Novaka!

2:4 -
Novak i dalje vrlo dobar na svoj servis, ali ne da se ni Gulbis. Obojica su izgubili po samo jedan poen na svoj servis.

1:3  -
Nastavlja sa dobrom igrom Gulbis, potvrda brejka je tu, a Novak mora da nešto promeni u svojoj igri. Možda nešto više igre na mreži?

1:2 - BREJK!

Nakon dobrog starta meča ovo nije bilo očekivano, ali desio se mali pad u Novakovoj igri koji koristi Gulbis i prvu brejk šansu pretvara u brejk. Moguće da je Đoković bio nervozan zbog prethodnog gema...

1:1
- Dug, baš dug gem. I veoma čudan... Napravio je dve duple servis greške Gulbis, pa pogađao as udarce, a Novak uprkos šansi da "brejkne" rivala na početku meča - ne uspeva. Priča i sa sudijom, dva vezana poena je pogrešio, na šta je Novak odgovorio da je možda vreme da se fokusira...

1:0 - Krenulo je dobro, a samo možemo da se nadamo da neće biti povreda... Teren je u očajnom stanju, Novak se u dva navrata okliznuo, ali dobio prvi gem na svoj servis. Gulbis po običaju nestrpljiv, srlja...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija

Mislim da žreb miluje Novaka,još uvijek nije imao pravi test,bojim se tog meča!Srećno Novače, idemo do krajaaaa!

Bato

@Delija Sta ti znas, ako si upucen bar malo, Nole je imao najtezi zrijeb, e sad, to sto favoriti ispadaju, racunajuci i Del Potra, Monfilsa, to ide na ruku ... i neka ... pozdrav za najveceg sportistu i srbina Novaka

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC